Expert/ă pentru elaborarea Planului de Dezvoltare Locală și a managementului deșeurilor pentru comuna Antonești

Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională (CIDE) anunță concurs deschis pentru selectarea unui/unei expert/ă pentru elaborarea Planului de Dezvoltare Locală și a managementului deșeurilor a comunei Antonești

Denumirea poziției: expert/ă pentru elaborarea Planului de Dezvoltare Locală și a managementului deșeurilor a comunei Antonești (2021 - 2026)

Context

Activitatea se realizează cu sprijinul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA) din fondurile Programului de Dezvoltare a Cooperării al Guvernului Austriei (ADC), în cadrul proiectului ”Citizen engagement in community development addressing challenging environmental issues/Implicarea cetățenilor în dezvoltarea comunității și a problemelor de mediu” în comuna Antonesti, raionul Cantemir.

Sarcinile și responsabilitățile consultantului/-ei sau grupului de consultanți constau în:

 1. Coordonarea ședinței introductive cu APL com.Antonești și Grupulul de Inițiativă (1 zi):

Va fi organizată o întrunire introductivă coordonată de către expert împreună cu  primarul localității, reprezentanți ai Consiliului Comunal Local, membrii Grupulul de Inițiativă, directori ai instituțiilor publice din localitate (grădinițe, biblioteca publică, gimnaziul) pentru a fi discutate aspecte generale a întregului proces de planificare strategică și elaborarea unui plan de acțiuni. Crearea unui Grupul de Planificare Strategică.

 1. Organizarea atelierelor de planificare strategică și a managementului deșeurilor       (în dependență de necesitate)  împreună cu Grupul de Planificare Strategică și reprezentanții sectoarelor vizate pentru a elabora împreună:

- profilul comunității

- viziunea

- Analiza Swot a comunității

- direcțiile strategice de dezvoltare

- planificarea acțiunilor pentru fiecare direcție strategică

- crearea sistemului de monitorizare, evaluare și raportare politici și acțiuni de dezvoltare socio-economică, educație, mediu și infrastructură

 1. Coordonarea ședinței  publice de audiere a planului strategic în varianta pre-finală (1 zi)

Organizarea unei ședințe de audieri publice facilitată de către expert, cu participarea cetățenilor din localitate pentru prezentarea planului de dezvoltare locală și a managementului deșeurilor și colectarea tuturor sugestiilor și comentariilor din partea cetățenilor.

 1. Elaborarea Planului Strategic de Dezvoltare Locală și a managementului deșeurilor a comunei Antonești pentru anii 2021 - 2026

Aspecte organizaționale:

Expertul/ta selectat/ă își va desfășura activitatea în strânsă colaborare cu echipa Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională (CIDE)care va asigura toate condițiile tehnice necesare și anume:

 • va crea Grupul de Planificare Strategică din 15 persoane: primarul localității, reprezentanți ai sectorului public, economic, civic și alte categorii, tineri.
 • va coordona comunicarea și  activitățile dintre GPS și expert
 • va asigura susținere, consultanță și asistență tehnică la desfășurarea atelierelor de lucru.

Perioada de realizare a sarcinilor: lunile aprilie 2021 – iulie 2021.

Cerințe față de candidați:

 • Experiență de expert/ă/formator/e în activități de instruire și lucru cu cetățenii în elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală;
 • Experiență în elaborarea Planurilor de Dezvoltare Locală;
 • Abilități excelente de comunicare, relaționare și organizare;
 • Punctualitate, responsabilitate și flexibilitate;
 • Experiență de lucru în proiecte, organizații non-guvernamentale sau organizații internaționale constituie un avantaj.

Notă: Sunt încurajate să participe persoane fizice (experți individuali interesați).

Dosarul de aplicare va conține: 

 1. CV-ul; 
 2. Oferta tehnică (viziunea executării sarcinilor și metodologia de implementare)
 3. Oferta financiară (în MDL) pentru serviciile de instruire

Termenul limită de prezentare a ofertei: 16 aprilie  2021, orele 17.00.

Dosarul va fi depus prin e-mail la adresa:  victoria.11isac@gmail.com cu mențiunea ”Concurs selectare Expert elaborare Plan de Dezvoltare”.

PENTRU INFORMAȚII SUPLEMENTARE VĂ PUTEȚI ADRESA LA :

Telefon de contact: +373 67128228, Victoria ISAC coordinator de proiect

Email: victoria.11isac@gmail.com

Acest proiect este finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Programului de Dezvoltare a Cooperării al Guvernului Austriei (ADC) și este implementat de Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.