UE //Anunț privind selectarea unui expert pentru „Instruirea unui grup de tineri în elaborare film”

Distribuie prietenilor:Data lansării: 25.01.2021

Data limită pentru acceptarea înscrieri: 31.01.2021, ora 18.00

Solicitant:

   Asociația Obștească „Iedera- Dubăsarii Vechi” este o organizație, non-profit, care în perioada

1 septembrie 2020 - 31 august 2021, implementează proiectul „Deșeurile- resursă sau problema?” în cadrul Programului de Granturi Locale „Fii schimbarea: Cetățeni implicați – comunități Durabile” finanțat de Uniunea Europeană.

     Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER și AO „HABITAT”.

Scopul proiectului „Deșeurile- resursă sau problema?” - Reducerea nivelului de poluare a mediului în localitatea Dubăsarii Vechi, prin mobilizarea comunității și implicarea cetățenilor în managementul deșeurilor solide.

 

Proiectul este structurat în jurul a trei obiective:

 • Primul obiectiveste orientat spre creșterea eficienței serviciilor de salubrizare și gestionare a deșeurilor solide a Întreprinderii Municipale „Dubăsarii Vechi - ACVA”, prin valorificarea potențialului și a resurselor locale, în decurs de 12 luni.
 • Al doilea obiectiv al proiectului este consolidarea capacităților a 20 persoane (10 tineri și 10 reprezentanții ONG, APL, Întreprindere Municipală) cu privire la buna guvernare, îmbunătățirea sistemului de management al deșeurilor solide în satul Dubăsarii Vechi, prin cooperarea eficientă intercomunitară, în decurs de 12 luni.
 • Al treilea obiectiv este axat pe sensibilizarea opinei publice cu privire la schimbarea atitudinii cetățenilor satului, inclusiv a cca 500 copii și tineri, prin educarea conștiinței și mobilizarea acestora pe probleme locale de mediu, pe întreg parcursul proiectului.

Obiectivul sarcinii propuse reprezintă sprijinirea echipei de implementare a Proiectului în activitățile de formare a competențelor și consolidarea capacităților a 10 tineri cu privire la alfabetizarea mediatică a tinerilor din localitate. Acțiunile tinerilor sunt orientate către educația ecologică, buna guvernare și îmbunătățirea sistemului de management al deșeurilor solide în satul Dubăsarii Vechi și a schimbării atitudinii a cca 500 copii și tineri, prin creșterearea nivelului de educație ecologicăși mobilizarea acestora în scopul soluționării problemelor locale de mediu, formarea atitudinii civice active și interesului față de dezvoltarea localității.

 

Activități solicitate

Expertul contractat cu normă parțială în baza acestor termeni de referință va realiza următoarele activități:

 • ghidarea unui grup din 10 tineri activi din localitate în procesul de elaborare și montare a unui material video cu durata de 3-5 min în care să fie reflectate problemele ecologice existente în localitate (consecințele arderii peliculei, a aruncării deșeurilor în locuri interzise, a poluării apei Nistrului).
 • acordarea suportului tehnic și profesional pentru elaborararea scenariului, colectarea materialelor și montarea materialului video.

Proiectul va acoperi cheltuielile de transport aferente realizării sarcinilor specificate.

Livrabile

Expertul angajat va livra

 • sesiuni de instruire și mentorat pentru 10 tineri;
 • materialul video cu durata de 3-5 minute elaborat de comun cu tinerii, și aprobat de echipa proiectului.

Durata angajării

Durata angajării va fi din 1 februarie 2021 până la 01 martie 2021. Valoarea integrală a contractului cu toate taxele incluse nu va depăși suma de 10000,00 MDL. Numărul de zile a contractului este de 5 zile repartizate astfel:

1.Elaborarea scenariului

Servicii privind pregătirea GTA pentru elaborarea și montarea filmulețului; Tinerii ghidați de expert, vor aduna informații relevante la temă.

zile

1

2. Perioada de pregatire

Sistematizarea informației, pozelor, secvențelor video.

zile

2

3. Perioada de producție.

Elaborarea și montarea filmulețului video.

zile

2

Total

zile

5

 

 

 

Clarificări necesare

Expertul contractat în baza acestor termeni de referință va deține:

 • Studii/ Experienţă profesională în domeniul scenografiei și regiei elaborării clipurilor video;
 • Aptitudini şi competențe: profesionalism, lucrul în echipă, responsabilitate, perseverență;
 • Cunoașterea limbii: română

Dosarul de aplicare va conține:

 • CV în formatul Europass;
 • Portofoliu cu materiale realizate;
 • Propunerea de ofertă financiară.

Termenul limită

Dosarele vor fi depuse la adresa de email: [email protected] cu specificarea „Concurs expert” în termen până la 31 ianuarie 2021. La interviu vor fi contactate doar persoanele selectate în baza dosarelor.

Persoane de contact:

Leahu Svetlana 068164929

Aștifeni Rodica 067133710


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.