Concurs pentru selectarea unui producător video

Distribuie prietenilor:Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” anunță concurs pentru selectarea unei echipe (jurnalist și producător video) care să elaboreze următoarele produse media:

Trei video-uri care să prezinte trei studii de caz la subiectul costurilor și implicațiilor corupției. Cele trei video-uri vor documenta 3 studii de caz studii de caz legate de achizițiile publice, utilizarea banilor și patrimoniului, întreprinderile de stat și serviciile publice. Materialele vor face parte dintr-un proiect mai amplu, lansat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” - Cursul de Anticorupție și buna guvernare (https://www.expert-grup.org/ro/resurse/anticoruptie). Reportajele video vor avea o durată de 7-10 min. fiecare. Termen de livrare a produselor 15 septembrie 2020.

Context general:

Începând din aprilie 2019, Expert-Grup, Centrul Național Anticorupție și Academia pentru Studii Economice din Moldova, cu sprijinul financiar al Fundațiilor „Open Society” și Fundația Soros-Moldova, implementează proiectul care se concentrează pe livrarea unui curs universitar opțional pe Anticorupție și bună guvernare în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova.

Scopul proiectului este de a crește nivelul de informare, conștientizare și capacitare ale studenților, jurnaliștilor și liderilor de opinie cu privire la fenomenul corupției și consecințelor corupției în toate sectoarele economiei, printr-un curs interdisciplinar academic integrat în curriculum-ul Academiei de Studii Economice din Moldova și deschis studenților din toate universitățile din Moldova, precum și altor părți interesate relevante (jurnaliști, bloggeri, lideri de opinie etc.).

Proiectul vizează trei grupuri distincte: (i) studenți universitari; (ii) jurnaliștii, în special cei concentrați pe probleme anticorupție; și (iii) lideri de opinie (de exemplu, bloggeri, activiști civici etc.). În același timp,  ne propunem realizarea a trei produse mediatice, cu tema generală cum afectează corupția viața de zi cu zi a cetățenilor, coordonate de către echipa proiectului, care să schimbe discursul „tehnic” al subiectelor dicutate în timpul Cursului Universitar Anticorupție și să îl prezinte într-un limbaj popular direcționat unui public mai larg, nu doar beneficiarilor cursului.

Pentru mai multe detalii despre cursul universitar „Anticorupție și buna guvernare”, accesați adresa:https://www.expert-grup.org/ro/resurse/anticoruptie

Cerințe minime față de candidați:

  • Trei ani de experiență în producție video;
  • Cinci ani de experiență în jurnalismul de investigație;
  • Trei ani de experiență în documentarea cazurilor de corupție și prezentarea acestora; 
  • Echipament video și de iluminare propriu.

Candidații interesați sunt rugați să depună portofoliul din care să reiasă producțiile video elaborate anterior (inclusiv link-uri), conceptele celor 3 studii de caz pe care le vor documenta și onorariul total brut (toate taxele incluse) pe care îl solicită pentru elaborarea și publicarea materialelor. Ofertele trebuie transmise la:  procurari@expert-grup.orgpână pe 7 august 2020, ora 19.00.

Toate întrebările de clarificare pot fi adresate la numărul de telefon 079033684, persoană de contact – Iulia Sîrghi-Zolotco, director serviciu administrativ, financiar și comunicare Expert-Grup.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.