frule

Temă de acasă altFEL

1În perioada 15 iulie – 15 septembrie 2022, 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐧𝐭̗𝐢i 𝐬̗𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐧𝐭𝐞le 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 „𝐀𝐂𝐓 – 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐬̗𝐭𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢❞, au realizat tema de acasă. Sarcina pentru acasă consta în crearea a 20 de Cluburi ale Jocurilor de Masă la nivel local, unde cu ajutorul unui set de jocuri donat (10 unități), vor organiza minim 5 ședințe ale clubului.

Astfel, la final de program, am fost curioși să sumăm rezultatele, pentru a vedea câte persoane am atras în activitatea Cluburilor Jocurilor de Masă și am constat că activitatea a adunat 790 participanți/participante din 90 de localități rurale/urbane, din 23 de raioane/municipii (Aneni Noi, Basarabeasca, Bălți, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Comrat , Criuleni, Dondușeni, Drochia, Fălești, Hâncești, Leova, Orhei, Râșcani, Sângerei, Soroca  Strășeni, Telenești, Ungheni).

„Entuziasmul participanților este cel mai mare succes al meu, emoțiile pozitive și zâmbetele lor când câștigau anumite jocuri cu prietenii lor era super de observat. Persoane de vârste diferite comunicau împreună fără nici o problemă, atmosfera fiind super.”, afirmă Anastasia Grădinaru, mun. Bălți.

Vladislav Balaban, angajat al Centrului de Tineret Cimișlia, ne-a comunicat că în procesul de desfășurare al ședințelor Clubului Jocurilor de Masă, a conștientizat că jocurile de masă pot fi utilizate nu doar în scop distractiv. În acest sens a început să utilizez metode de cunoaștere a participanților și debifarea la finele activității pentru a stimula procesul de învățare.

„Majoritatea greșelilor și provocărilor au fost observate, analizate și corectate deja după primele două sesiuni. În primul rând am micșorat numărul de participanți în fiecare grup, pentru ca tinerii să reușească să se familiarizeze cu fiecare joc. Atunci când sunt implicate prea multe persoane, unele nu reușesc să însușească regulile jocului sau să se încadreze într-o comunicare eficientă. Am schimbat la fel modul de explicare a regulilor, realizând-o deja în procesul de joc. Astfel tinerii într-un mod interactiv au făcut cunoștință cu jocurile noi pentru ei.”, a spus Maria-Emilia Florean, rl Telenești.

Aducem sincere mulțumiri celor 20 de ONG-uri și instituții publice partenere ale proiectului, care au oferit suport tinerilor/tinerelor în realizarea temei pentru acasă: ADDI Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată; Centrul Raional de Tineret Cimișlia; IP Gimnaziul Făleștii Noi; Biblioteca Chiperceni; Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”; Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă; AO Viitorul Satului Nicoreni; IP Gimnaziu Chircăiești Noi; Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor, Youth Klinic Moldova Telenești; Asociatia de Tineret Sansa; Asociația Obștească "AFINA"; AO Baștina Sipoteni; Asociația Obștească a Băștinașilor din Borogani; Asociația Tinerilor Ortodocși din Sadaclia; Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova; Acoperi Ngo Moldova; Gimnaziul „Ion Creangă” Borceag r-ul Cahul; Centru de Tineret Sireți; Instituția Publică Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", s. Sudarca, r. Dondușeni; Asociația Obștească Baștina Frăsînești, pentru suportul acordat la nivel local în realizarea temei de acasă.

Pentru a fi la curent cu alte activități din cadrul proiectului, fiți cu ochii pe noi!

Proiectul este implementat de AO Asociația pentru Inovare, Educația și Dezvoltarea Tineretului, cu suportul financiar al Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret 2022.



Pro Bono Banner Placement

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola