Social Innovation Camp va produce soluții on-line pentru probleme sociale off-line



SI Camp Moldova va întruni 40 de specialiști din domeniile țintă: web-development, marketing și reclamă, design grafic și activism civic, la o tabără de inovații sociale creative, în perioada 2-7 august 2010, la stațiunea Lacul Costești, potrivit www.sicamp.md. Acești inovatori vor lucra asupra ideilor de soluții din lumea digitală pentru probleme sociale locale, care sunt colectate în perioada de până la 25 iulie, prin intermediul aplicațiilor deschise, disponibile pe Sicamp.md.

 ”Recrutarea potențialilor participanți – atât autori de idei, cât și implementatori – este în toi,” potrivit echipei de implementare. „Nu căutăm soluții grandioase la probleme mondiale precum Sărăcia Globală,” spune Andrei Panici, unul dintre organizatori, „căutăm soluții originale, din lumea on-line, pentru probleme sociale mici și locale, dar care sunt  și mai frustrante din cauza lipsei de abordare.”

Organizatorii vor desemna 40 de participanți, printre care un număr de până la 6-7 autori ai celor mai originale soluţii Web 2.0 pentru probleme din viaţa reală, și câte un număr anumit de implementatori din domeniile țintă. 

Evenimentul va avea loc într-o ambianță confortabilă și va oferi participanţilor toate condiţiile necesare pentru a lucra intens asupra ideilor propuse: cu mămăliguţă şi plăcinte, cu Internet, pe malul pitorescului lac de la Costești. La finele camp-ului, echipele de autori împreună cu implementatori vor prezenta versiunile demonstrative funcționale ale produselor sale. Echipele câștigătoare vor beneficia de asistență în atragerea finanțării pentru implementarea completă a produsului.

Social Innovation Camp este un experiment lansat în anul 2007, în Marea Britanie, şi urmăreşte dezvoltarea de soluţii digitale pentru problemele din societate. În această vară, proiectul se va desfăşura pentru prima dată în Moldova, iar echipa de organizatori a anunţat deja o serie de detalii importante legate de conceptul și formatul evenimentului. Pe site-ul SI Camp Moldova 2010 se găsesc informaţii adiţionale despre echipa care implementează proiectul, precum şi legături către Social Innovation Camps din Londra, Bratislava şi Tbilisi.

„Căutăm oameni care cred în soluții, nu în probleme. Nu există idei bunei sau rele, nu există soluții proaste, nu există cuvântul ‘crazy’,” spune Panici. „Există doar soluții”.

Pentru mai multe detalii accesați www.sicamp.md, adresa de e-mail sicamp.moldova@gmail.com Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , sau urmăriți SI Camp Moldova pe Twitter (SiCampMd2010), și Facebook (SI-Camp-Moldova).