Fundația „Viorica Nagacevschi” a acordat unei eleve din Cosăuţi o bursă școlară în or. Nice din Franța



Fundația „Viorica Nagacevschi” a desfășurat un concurs unde a fost selectat un elev din s. Cosăuți, r-l Soroca, pentru a beneficia de o bursă școlară în centrul internațional D’Antibes, timp de 2 săptămâni, în or. Nice din Franța, în luna iulie.

Câștigătoarea concursului este Cristina Mahmadbecov, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Cosăuți”. De asemenea, trei tineri din aceeași școală vor beneficia de câte o bursă de încurajare pentru studii, lunar, în anul de învățământ 2010-2011. Aceştia sunt Grigore Cojocaru - 300 de lei, Elena Bodiu - 150 de lei, Daniela Zagaevschi - 100 de lei. Alți doi tineri vor merge la o tabără de odihnă în România, este vorba de Marcela Livizor și Marin Palmanciuc.

Președintele Fundației, textiera Viorica Nagacevschi, a declarat că a fost profund emoționată de reacția tinerilor, „atât de sincer și de natural au reacționat copiii în timp ce le strigam numele. Am trăit și eu mari emoții, pentru că nimic nu este mai frumos decât bucuria unui copil, decât zâmbetul și sinceritatea pe care o poate transmite acesta. Mă bucur că sunt copii talentați în Cosăuți, sunt mândră de elevii străduitori care ne vor duce cu demnitate numele țării mai departe”. Elevii, cu lacrimi în ochi, au mulțumit organizatorilor pentru bucuria de care au avut parte, menționând că sunt puțini oameni care mai fac acte de caritate. „Vă mulțumim din suflet pentru această zi minunată, iar Dvs., dnă Nagacevschi, ați fost astăzi ca o zână pentru noi. Ne-ați adus daruri bogate, care ne vor marca pentru toată viața. Ceea ce ați făcut pentru noi înseamnă o mare bogăție sufletească, deoarece ce poate fi mai frumos decât să fii răsplătit pentru munca ce o depui zi de zi”.

De asemenea, tinerii s-au ales cu câte o diplomă și o carte. Din componența juriului au făcut parte: Viorica Nagacevschi, președintele Fundației, Adrian Ghicov, reprezentantul Ministerului Educaţiei, Ghenadie Donos, șef Direcția de învățământ or. Soroca, Valentin Crudu, consilierul ministrului Educaţiei, Maria Golub, inspector școlar, Angela Bucătaru, profesoară de limba română, Maria Pârlițanu, profesoară de limba română. Tot atunci a fost lansată și Fundația „Viorica Nagacevschi”, care are drept scop promovarea ideilor nobile și caritabile.

Fundația „Viorica Nagacevschi” este o organizație nonguvernamentală, non-profit, apolitică, înființată în anul 2010, destinată pentru a face acțiuni de caritate. Pentru detalii contactați: Coordonatorul relaţii publice, Dorina Arsene, 068831233, e-mail dorarsene@gmail.com

 

http://odn.info.md