Lansarea la Bălți a Centrului comunitar “PULS”



La data de 19 Mai, 2010 Asociația “Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți a lansat oficial activitatea Centrului comunitar de asistență psiho-socială a persoanelor dependente de substanțe psiho-active “PULS”.

La eveniment au participat reprezentantii Administratiei Publice Locale, instituțiilor medicale și sociale din mun. Bălți, Centrului PAS, Asociației de binefacere “Viata Nouă” și  organizațiilor nonguvernamentale active în domenii asociate din mun. Bălți. În cadrul lansarii Centrului a fost organizată masa rotundă cu genericul “Servicii medico- psiho-sociale adresate consumatorilor de droguri în mun. Bălți”.

Masa rotundă organizată și-a început activitatea cu discursul de salut și exprimare a importanței activității Centrului deschis pentru mun. Bălți, venit din partea vice-primarului, d-lui Alexandru Usatîi. După, urmînd prezentarea detaliată a activității și serviciilor furnizate de Centrul “PULS”. D-nul Veaceslav Batîr, seful Direcției Sănătate a Primăriei mun. Bălți a prezentat situația cu privire la răspîndirea HIV, problemele asociate și accesul consumatorilor de droguri  la servicii medico-psiho-sociale  în Bălți, iar d-nul Eduard Nenescu, Serviciul Narcologic Bălți a relatat informații cu privire la consumul de droguri și implementarea Tratamentului de Substituție cu Metadonă în Bălți. In continuarea lucrărilor mesei rotunde a fost desfășurat un amplu dialog focusat asupra oportunităților de  cooperare și implicare a diversilor actori comunitari în vederea  dezvoltarii durabile și sustenabile a serviciilor create în cadrul comunității locale.

Centrul comunitar de asistență psiho-socială a persoanelor dependente de substanțe psiho-active “PULS” din mun. Bălți a fost creat în parteneriat cu Primăria mun. Bălți în cadrul grantului oferit Republicii Moldova de către GFATM/runda  a 8-a, recipient principal Centrul PAS, prin intermediul proiectului administrat de Asociația de Binefacere “Viata Nouă”.

 

http://tdvbalti.wordpress.com