Alegeri să fie



Multe s-au discutat în presă referitor la faptul dacă vor fi alegeri anticipate sau nu. Opinia mea personală e că alegerile sunt inevitabile. Această părere rezidă din viziunea mea asupra situației politice din țară, din relațiile dintre membrii AIE și atitudinea comuniștilor.

Dacă tot nu avem încotro și avem să mergem iarăși la urnele de vot, mă întreb când ar fi cel mai oportun să fie organizate alegerile.
Părerea mea e că cel mai favorabil pentru AIE ar fi efectuarea alegerilor parlamentare anticipate în toamna 2010 și nu în primăvara 2011. De ce? Fiindcă pe perioada iernii cresc cheltuielile de întreținere, respectiv ținând cont de ultimele majorări de prețuri populația posibil să gândească "pe timpurile comuniștilor era mai bine". În plus nu cred că e bine să faci alegeri parlamentare și cele locale în aceeași perioadă. Acest lucru ar presupune muncă dublă și confuzie în rândurile cetățenilor.
 
Moneda însă are două părți. Până în primăvara 2011 AIE ar avea mai mult timp pentru realizarea unor reforme și respectiv obținerea unor rezultate, ce ar putea fi de folos pentru agitație electorală.
 
Cică toamna se numără bobocii. Eu zic toamna să numărăm buletinele de vot.

Sursa altainlume