„Salvaţi Copiii”: Moldova, poziţia 40 în clasamentul celor mai bune locuri din lume pentru copii



Moldova se situează pe poziţia a 40-a într-un clasament al celor mai bune locuri din lume în care pot să crească copiii, potrivit unui raport al Organizaţiei internaţionale „Salvaţi Copiii", al cărui Director de Programe pentru Europa s-a aflat în aceste zile la Chişinău.

Raportul, intitulat „Situaţia mamelor în lume 2010", include 160 de state într-un clasament al celor mai bune locuri din lume pentru a creşte un copil. Acest clasament, în care prima poziţie este deţinută de Norvegia, iar ultima – de Afganistan, a fost realizat în baza mai multor indicatori ce vizează starea de sănătate şi bunăstare a femeilor şi copiilor şi arată că cele mai mari şanse de supravieţuire şi prosperitate au mamele care beneficiază de educaţie, oportunităţi economice şi au acces, împreună cu copiii lor, de îngrijire medicală adecvată.

Raportul „Situaţia mamelor în lume 2010" a fost elaborat de Organizaţia „Salvaţi Copiii", al cărui Director pentru Europa, Ulla Armyr, s-a aflat la Chişinău şi a avut o întâlnire, la 6 şi 7 mai 2010, cu copiii din Moldova care monitorizează propriile drepturi. „Sunt pentru prima oară în Republica Moldova, însă am auzit multe despre partenerul nostru de aici – Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului".

Directorul Programului Regional pentru Europa al Organizaţiei „Salvaţi Copiii", Ulla Armyr, s-a declarat impresionată de ceea ce fac copiii din Moldova în cadrul proiectului „Copiii monitorizează propriile drepturi". Directorul pentru Europa al Organizaţiei „Salvaţi Copiii" a remarcat eforturile de promovare, realizate de partenerul în comunicare „URMA ta", pentru a aduce drepturile copilului în prim-planul discuţiilor publice şi pe prima pagină a ziarelor.

Autor: Hotnews.md