Un pod din "георгиевская ленточка"



Mi se pare că în Moldova avem prea multe de comemorat. Ziua limbii, ziua independentei, ziua lui Lenin, ziua muncii, ziua tricolorului... etc. (mă rătăcesc în date). Și toate aceste "meropriatii" pe capul unui simplu moldovean.

Ieri spre exemplu: Mergând prin parcul central al Chișinăului am observat tineri care împărțeau flori legate cu panglică de tricolor pentru a serba 20 de ani de la Podul de flori. La zece metri de aceștia erau mulți veterani, ce mergeau mândri cu medalii în piept și cu георгиевская ленточка aninată. Din curiozitate m-am oprit să văd dacă acești tineri vor oferi flori și veteranilor. Cum credeți? Nu. I-au ocolit și au dat flori altor persoane.
 
Această întâmplare mă face să cred că trăim într-o societate divizată. Eu aș fi apreciat curajul tinerilor dacă ar fi dat flori veteranilor. Dacă ei nu pot sau nu doresc să ne înțeleagă, de ce să nu fim noi mai toleranți? Doar suntem mai tineri și mai flexibili.
 
Aș vrea să se respecte convingerile altora, astfel încât să nu ajungem într-un moment când nici nu vom ști exact ce comemorăm.
 
Sursa: altainlume