Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova sau “flashmob în stil moldovenesc”



Astăzi, de dimineaţă, cu ocazia Zilei Libertăţii Presei, Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova a organizat un "Flashmob cu participarea tinerilor jurnalişti de pe întreg teritoriul Republicii Moldova".

Vă propun să vizionaţi acest flashmob:

http://www.youtube.com/watch?v=JbO0ivnvVjY&feature=player_embedded

Şi acum vă propun definiţia unui "flashmob" de pe Wikipedia: 

"Flashmob (pronunţat flæʃ mob, termen provenit din engleză flash mob, unde flash—flash, clipă; mob — mulţime) este o adunare foarte scurtă într-un loc public, participanţii efectuând o anumită acţiune neobişnuită pentru o durată scurtă de timp (de obicei câteva minute), după care grupul se răspândeşte. Ideea a fost vehiculată în literatură în timpul secolului al XX-lea, fiind transpusă în realitate începând cu 2003. Aceasta a fost facilitată de larga răspândire a Internetului, e-mailul şi mesageria instant fiind principale mijloace prin care se face organizarea acestor adunări.

Flashmob e o prezentare pentru spectatori accidentali, cu scopul de a trezi sentimente de neînţelegere, interes şi chiar senzaţii ca e ceva nu în regulă cu spectatori insuşi. Ideologia clasică aderă la principiul «flashmob - în afara religiei, politicii şi economie» din care rezultă ca flashmob nu poate fi folosit pentru profit."

Ăştia sunt jurnaliştii noştri tineri, care nici măcar nu se pot documenta ce este un flashmob iar în timpul lui oferă comentarii pentru posturile TV şi radio? Da.

Later add
Iată un exemplu de flashmob:

http://www.youtube.com/watch?v=Bvlx6CGxq78&feature=player_embedded


Blog | Eugen Luchianiuc