“Nu vrem soldaţi moldoveni la parada din Moscova”, facebookeri



Nu vrem soldaţi moldoveni la parada din 9 mai 2010 de la Moscova”, susţin cei peste 280 de membri ai unui grup omonim în creştere rapidă, creat pe reţeaua Facebook. „Sărbătorile sovietice în ţările ocupate trebuie să înceteze!”, citim pe profilul de prezentare a grupului.

Administratorii grupului virtual îi îndeamnă şi pe alţi utilizatori ai reţelei Facebook, care împărtăşesc aceleaşi viziuni, să fie solidari cu poziţia lor, astfel ca mesajul pe care îl susţin să fie mai bine auzit de liderii politici, care, potrivit facebookerilor, trebuie să ştie că „demnitatea nu se negociază”.

Sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial s-a făcut prin contribuţia importantă a Armatei Sovietice. Dar Centrul şi Estul Europei au intrat sub jugul comunist pentru următorea jumătate de secol. Victoria de la 8 mai (9 mai pentru URSS) nu a fost aici începutul libertăţii, ci începutul unui nou totalitarism”, scriu administratorii grupului „Nu vrem soldaţi moldoveni la parada din 9 mai 2010 de la Moscova”.

Toţi cei care se regăsesc în grupul menţionat cred că, declinând invitaţia de a trimite trupe de paradă la aniversarea celor 65 de ani de la victoria în „Marele război pentru apărarea patriei (sovietice)”, Ministerul Apărării şi Preşedinţia Republicii Moldova au dat dovadă de demnitate.

Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, citat de Publika.md, azi, după şedinţa Legislativului, Mihai Ghimpu va susţine o conferinţă de presă în timpul căreia va anunţa decizia Alianţei privind participarea celor 70 de militari la tradiţionala paradă de 9 mai organizată în capitala Federaţiei Ruse. HN

Sursa imagine: no-way.ru

Blog | Ion Uruşciuc