Hai în gaşca voluntarilor



În perioada 23-30 aprilie la Chişinău se va desfăşura Săptămâna Naţională a Voluntariatului 2010 (SNV), care va pune accent anul acesta pe implicarea femeilor şi comunităţii de business în activităţi de voluntariat.

Voluntariatul este o caracteristică indispensabilă a sectorului neguvernamental. Cu toate acestea diferite studii privind dezvoltarea ong-urilor în R. Moldova conchid că în societatea moldovenească lipseşte o concepţie a voluntariatului, or, oamenii ar trebuie să fie familiarizaţi cu activitatea de voluntariat. În acelaşi timp trebuie să existe o a cultura voluntariatului şi statul trebuie să promoveze anumite politici în acest domeniu. În contextul dat, pe 22 aprilie a.c. vor avea loc audieri parlamentare asupra proiectului de lege cu privire la voluntariat. 

SNV 2010 cu nume generic „Hai în gaşca voluntarilor” este organizată pe baza modelelor din SUA, Canada, Australia şi România. A fost lansată pentru prima dată în R. Moldova în 2007, la iniţiativa Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat.

Sursa: Timpul.md