Prinde gustul participării!



19-25 aprilie 2010- Saptamana Civica, Saptamana Participarii Active a Tinerilor!

In perioada 19-25 aprilie curent, asociaţia obştească "Caroma Nord" împreună cu Institutul pentru Dezvoltare Comunitară, AO Pro Cooperare Regională, mun. Bălţi şi "Parteneriat pentru Egalitate", or. Teleneşt, Primaria orasului Telenesti, Centrul Multifunctional de Educatie Informatie si Cultura Telenesti, Asociatia obsteasca Pentru o Comunitate Prospera Glodeni, Primaria orasului Glodeni, Consiluil Raional Riscani, Consiluil Raional Singerei, Asociaţia de Dezvoltare Durabilă „Mileniul III" s. Chiscareni vor mobiliza tinerii din raioanel Glodeni, Rascani, Drochia, Singerei si Telenesti timp de o saptamana pentru a promova participarea, a coopera cu oamenii din jurul nostru, a bate la diferite usi, a cauta solutii la problemele tinerilor si a propune aceste solutii celor care au puterea de a le transforma în realitate.

Astfel Centrul Multifunctional de Educatie Informatie si Cultura Telenesti va desfasura in cadrul Saptamanei Civice, Saptamanei Participarii Active a Tinerilor Campania "Citeste o carte!" - campania care te readuce in lumea cartilor ! Idea acestei campanii s-a nascut in cadrul Cafenelelor Publice, organizate in cadrul proiectului „Pas cu pas spre o comunitate condusa de tineri". Campania porneste de la o problema a fiecaruia dintre noi - indepartarea de lectura.Scopul Campaniei este de a determina cat mai multi copii si tineri sa citeasca, vor fi ajutati sa isi aduca aminte de starea de bine pe care o ai in lumea cartilor, sustine dna Maria Furdui, director-executiv CMEIC.

„Caravana Cunoasterii' este actiunea care va fi organizata de Asociatia obsteasca Pentru o Comunitate Prospera sub patronatul Primariei orasului Glodeni cu scopul de a contribui la participarea tinerilor in luarea deciziilor.Democratia nu este posibila fara cetateni sensibili la problemele comunitatii si care doresc sa se implice în solutionarea lor. „În viata de zi de zi ne confruntam mereu cu o serie de probleme. Unele dintre acestea îi afecteaza pe multi dintre semenii nostri. Trebuie sa venim în sprijinul lor", sustin tinerii voluntari din cadrul asociatiei.

„A fi un bun cetăţean" sub aceast motto se va desfasura Saptamana Civica, Saptamana Participarii Active a Tinerilor in or Rascani. Tinerii vor avea schimburi de idei cu privire la problemele comunitatii. Acest lucru va ajuta grupul de voluntari sa adune destule informatii pentru a face o alegere potrivita cu privire la studiul unei anumite probleme.

"Responsabilitatea sociala, in viziunea autoritatilor locale, inseamna mai mult decat o serie de masuri sporadice. Este un angajament pe termen lung. Un efort comun, atat din partea autoritatilor, cat si din partea cetatenilor nostri" a afirmat Igor Frecautanu, Consiliul Raional Rascani.

O noua mentalitate printr-o schimbare de atitudine, implicare si respect, acesta este scopul unei educatii solide, in spiritul respectului pentru viitor. Am simtit nevoia sa oferim un spatiu aparte tinerilor incadrati in proiect, spatiu in care sa se regaseasca orice persoana care crede in bun-simt si responsabilitate si careia ii pasa de ce se intampla in jurul ei.

Ii invitam asadar pe toti cei dornici sa schimbe in bine in comunitatile lor, sa ni se alature si sa devina cetateni activi in perioada 19-25 aprilie 2010 in cadrul Saptamanei Civice, Saptamanei Participarii Active a Tinerilor!
In cele din urma, viitorul ne priveste pe toti.

Aceste evenimente au loc in cadrul proiectuui regional „Pas cu pas spre o comunitate condusă de tineri", susţinut financiar de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Chişinău .

Un partener important in aceasta campanie este Agentia Independenta de Stiri Deca-press.

Şi TU ai puterea de a ajuta la dezvoltarea comunitară. Ia atitudine!
Si vocea TA conteaza!

Echipa de implementare a proiectului