Psiholog în vizită la beneficiarii AE Neoumanist



Joi, 11 martie în cadrul Campanie informative Pensionat NU Abandonat a avut loc cea dea treia întîlnire planificată a persoanelor în etate cu un specialist. La întîlnire a fost invitată Virginia Fişer, psiholog şcolar  la Liceul Acadamiei de Ştiiinţe a Moldovei din Chişinău.

 În cadrul întîlnirii au fost discutate aspectale psihologice ale persoanei de vîrsta  a treia şi metodele de depăşire a problemelor de ordin psihologic cu care se ciocnesc bătrînii.

Beneficiarii Asociaţiei Neoumanist au fost familiarizaţi cu succesele obţinute de persoane în etate în diverse domenii. Astfel stimulînd implicarea bătrînilor în diverse activităţi atît din cadrul Asociaţiei cît şi din afara acesteia.

Sa menţionat faptul că persoana în etate, la pensie, nu este o persoană abandonată sau exclusă din societate, dar ea este o parte componentă a acestei societăţi, ce a stat la baza formării ei.

Moderatorul evenimentului a pregătit o surpriză muzicală  pentru cei prezenţi, in persoana  Valentinei Spînu eleva clasei XI la liceul menţionat mai sus.

Cu acest eveniment,  Campania Pensionat NU Abandonat a luat sfîrşit. Am reuşit să petrecem toate activităţile planificate. La  solicitarea beneficiarii Asociaţiei vom continua sî invităm specialişti din diverse domenii pe parcursul anului.

Autor articol:   Bulicanu Ecaterina, Coordonator de proiect, Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanist”, tel. (0237) 28003,

 

www.neohumanist.org,

www.neoumanist.wordpress.com