Asociaţia „ALGA” va acţiona în judecată primăria Chişinău



ASOCIAŢIA  „ALGA” VA ACŢIONA ÎN JUDECATĂ PRIMĂRIA CHIŞINĂU

Asociaţia pentru protecţia animalelor fără adăpost „Alga” susţine ca va acţiona în judecată primăria Chişinău, în cazul în care nu va rezolva cît mai urgent problema maidanezilor.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele asociaţiei, Valentina Dudnic, a spus că, în pofida promisiunilor primarului Dorin Chirtoacă, problema rămîne nesoluţionată.

„Un primar care nu-şi respectă obiligaţiunile faţă de societate şi nu soluţionează problemele cu care aceasta se confruntă trebuie să fie demis”, a spus Dudnic.

Avocatul Ion Dron a spus că a acumulat probe suficiente pentru dosarul de a acţiona în judecată primăria Chişinău şi pe funcţionarii responsabili de rezolvarea problemei maidanezilor.

„Acţiunile municipalităţii de omorî cîini vagabonzi sînt ilegale. Chirtoacă a uitat că există o decizie a Consiliului Municipal votată încă în 2006 prin care se interzice omorîrea maidanezilor, iar pentru aceasta primăria în frunte cu primarul general poate fi judecată”, consideră Dron.

În opinia liderului Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, primăria ignoră iniţiativele organizaţiilor pentru protecţia animalelor din străinătate de a ajuta financiar la sterilizarea maidanezilor şi la construcţia azilurilor speciale.

„Trei organizaţii internaţionale, printre care Fundaţia „Brigitte Bardot” şi Uniunea mondială a Veterinarilor şi-au exprimat disponibilitatea de a ajuta primăria în soluţionarea problemei animalelor fără adăpost, însă municipalitatea nu răspunde acestor organizaţii”, a spus Pavlicenco.

Potrivit ei, Comisariatul general de poliţie al capitalei ar trebui să investigheze cine omoară maidanezii, ce se face cu ei şi unde sînt îngropaţi.

 

Infotag