Talk show-ul social “Împreună pentru viitor”



La data de 14 martie 2010,orele 15.10 va  fi difuzat, talk show-ul social „Împreună pentru viitor”, la postul de radio RADIOMOLDOVA.

Înregistrarea emisiunii a avut loc la data de 5 martie 2010 cu participarea reprezentanţilor Ligii Persoanelor care Trăiesc cu HIV din RM şi reprezentanţii Fundaţiei SIDA Est Vest. Participanţii talk show-ului au abordat subiectul „Problema HIV/SIDA în rîndul tinerilor ” şi s-au axat pe întrebările ce ţin profilaxia şi programele de prevenire în rîndul tinerilor, stigma şi discriminarea persoanelor seropozitive, problemele cu care se confruntă persoanele HIV pozitive, responsabilitatea personală în combaterea epidemiei etc.

Elena Bodişteanu, coordonatorul de proiect „Dance4Life”, Fundaţia SIDA Est Vest a prezentat conceptul proiectului „Dance4Life” , a vorbit despre implicarea tinerilor în această mişcare, impactul pe care îl are proiectul asupra schimbării comportamentale a acestora şi a motivat tinerii spre informare şi acţiune.

Alexandr Curaşov, directorul de programe al Ligii Persoanelor  care trăiesc cu HIV din RM, a făcut o prezentare a organizaţiei şi a spectrului de servicii oferite, cît şi a accentuat importanţa abordării comprehensive a problemelor persoanelor seropozitive.

În cadrul emisiunii, va fi expusă opinia şi poziţia unei persoane  seropozitive asupra problemei în cauză.

 

http://tdvbalti.wordpress.com