În ajunul zilei de 8 martie reprezentantele forumul femeilor au amintit despre problemele cu care se confruntă



Reprezentantele organizaţiilor pentru femei din Moldova consideră, că flori, cadouri şi a atitudine respectuoasă trebuie să fie în fiecare zi şi nu numai pe 8 martie. În ajunul sărbătorii, doam nele au amintit şi despre problemele cu care se confruntă.

Problemele femeilor sunt numeroase. Conferinţa de astăzi a început cu examinarea problemelor din domeniul ocrotirii sănătăţii.

Pentru femei este mult mai complicat să înregistreze succese în afaceri. Şi asta nu din cauză, că ele au capacităţi cometrciale mai reduse decât bărbaţii, ci din cauză că statul nu a creat condiţii favorabile pentru iniţierea unei afaceri,- spun apărătoarele drepturilor sexului frumos.

Iar pentru intrarea în politică femeile nu au bani, - consideră preşedintele clubului politic al femeilor Valentina Stratan.

Avocatul asociaţiei obşteşti „Casa Mărioarei” Olga Ojoc susţine, că dacă drepturile femeilor vor fi respectate,apoi nici nu va fi nevoie de sărbătoarea de 8 martie.

Potrivit datelor statistice, femeile constituie 52% din populaţia Moldovei. Iar 60 la sută dintre ele au studii superioare.

 

http://www.tv7.md