IKEA oferă Moldovei fonduri pentru dezvoltarea copiilor



Reţeaua suedeză de magazine IKEA a oferit Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) 200 000 de dolari pentru pentru îmbunătăţirea mediului de educaţie a copiilor. O delegaţie IKEA, însoţită de reprezentanţi ai Comitetlui Naţional suedez pentru UNICEF, s-au aflat în perioada 1-5 martie într-o vizită de documentare la Chişinău. Anul trecut compania internaţională a oferit Moldovei 400 000 de dolari. Aceste fonduri vor fi folosite pentru instituirea unui model de şcoli „prietenoase copiilor", adică oferirea de condiţii igieno-sanitare adecvate în instituţiile de învăţământ, protecţie împotriva violenţei şi cunoştinţe mai utile pentru viaţă. 
Fondurile au fost colectate în urma campaniei „1 euro este o avere..." desfăşurate acum trei ani în toate cele 258 de magazine IKEA din lume. Campania propunea cumpărătorilor să doneze 1 euro pentru fiecare jucărie de pluş cumpărată în reţeaua de magazine IKEA. Campania a fost organizată în parteneriat cu UNICEF şi Organizaţia „Salvaţi Copiii". Din cele 8 milioane de euro colectate, UNICEF a finanţat în cele mai sărace ţări din lume 22 de proiecte, menite să îmbunătăţească calitatea vieţii şi dezvoltării copiilor. 

Printre cele 17 ţări care au beneficiat de ajutorul IKEA se numără Moldova, China, Macedonia, Rusia, Sierra Leone, Africa de Sud, Tajikistan, Uybekistan şi Vietnam.

 

http://voceabasarabiei.net/