Organizarea activităţii centrelor comunitare de asistenţă psiho-socială a persoanelor consumatoare de droguri



TDV-BaltiLa data de 18-19 februarie Asociaţia de Binefacere “Viaţa Nouă”, în cooperare  cu Asociaţia “Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, filiala Bălţi în incinta Institutului Muncii au desfăşurat atelierul “Organizarea activităţii centrelor comunitare de asistenţă psiho-socială a persoanelor consumatoare de droguri”.

Incepind cu februarie 2010 în R. Moldova din resursele financiare GFATM/runda a 8a/recipient principal Centrul PAS, prin intermediul unui grant operat de  Asociaţia de binefacere “Viaţa Nouă” în Chisinau, Balţi, Cahul si Tiraspol vor fi deschise 4 centre comunitare adresate persoanelor dependente de substanţe psiho-active. Scopul creării acestor centre constă în extinderea accesului persoanelor dependente şi a pacienţilor tratamentului de substituţie cu metadonă la servicii de support psiho-social în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii şi prevenirii noilor cazuri de infectare cu HIV.

In cadrul atelierului organizat a fost elaborată politica unica de funcţionare a centrelor, definitivat pachetul de servicii prestate în cadrul celor 4 centre, prezentat mecanismul de monitorizare si evaluare ce urmează a fi aplicat în cadrul proiectului. Schimbul de experienţă şi informaţii între cele 4 echipe de personal au constituit elementul util si interactiv al evenimentului. La atelier au participat reprezentanţii Centrului PAS – Lucia Pirtina, coordonator programe şi Sabina Soltan, specialist M&E

Organizarea atelierului a fost posibilă graţie resurselor proiectului “Introducing the continuum of care” implementat de către Asociaţia ‘’Tinerii pentru Dreptul la Viaţă’’, Bălţi în parteneriat cu Asociaţia olandeză “Mainline”.

 

http://tdvbalti.wordpress.com