“Demascaţi criminalii de la 7 aprilie!”, facebookeri



„Demascaţi criminalii de la 7 aprilie!” este un grup de peste 50 de utilizatori ai reţelei Facebook. Aceştia au lansat o campanie online de colectare a probelor foto şi video realizate în timpul protestelor contra fraudării de către comunişti a alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009. „Avem nevoie de fotografii, imagini video, înregistrări audio, orice pentru [...]


„Demascaţi criminalii de la 7 aprilie!” este un grup de peste 50 de utilizatori ai reţelei Facebook. Aceştia au lansat o campanie online de colectare a probelor foto şi video realizate în timpul protestelor contra fraudării de către comunişti a alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009.

„Avem nevoie de fotografii, imagini video, înregistrări audio, orice pentru a identifica cine a bătut şi omorât tinerii pe străzile din Chişinău. Cine şi-a bătut joc de fetele noastre în comisariatele de poliţie?!!”, scrie Constantin Ungureanu, creatorul şi administratorul grupului „Demascaţi criminalii de la 7 aprilie!”.

Constantin Ungureanu îi îndeamnă pe utilizatorii Facebook să publice pe profilul grupului orice informaţii relevante, „accesibile acelor procurori care vor spune că nu au dovezi pentru a condamna pe cei care i-au omorât pe Valeriu Boboc, Eugen Ţapu, Ion Ţâbuleac!”.

De la evenimentele dramatice din 7 aprilie a trecut aproape un an. Autorităţile încă nu au oferit societăţii un răspuns clar vizavi de natura aşa-zisei „lovituri de stat” – potrivit comuniştilor înlăturaţi de la putere, şi „protestele tinerilor contra fărădelegilor comuniste” – potrivit partidelor de orientare liberală, care, în aprilie trecut, s-au confruntat la alegerile parlamentare cu Partidul Comuniştilor din R. Moldova. HN

Sursa imagine: Ziarul de Gardă


Posted: 2010-02-24 08:54:34

Blog | Ion Uruşciuc