Semnături de Dragobete pentru… patrupezi



Voluntari din cadrul Asociaţiei pentru protecţia animalelor fără adăpost vor colecta, mâine, de Dragobete, la concertul din Piaţa Marii Adunări Naţionale, semnături în susţinerea câinilor vagabonzi şi împotriva eutanasierii patrupezilor. „Aceste semnături vor demonstra, că ne opunem deciziei anunţate de către autorităţile municipale din Chişinău de a folosi eutanasierea pentru reducerea numărului de maidanezi din capitală. Vom transmite semnăturile primarului general, Dorin Chirtoacă, pentru a-i demonstra faptul că mii de cetăţeni sunt împotriva eutanasierii”, a spus Valentina Dudnic, preşedintele Asociaţiei pentru protecţia animalelor „Alga”.

Dudnic pledează pentru aplicarea unor măsuri mai civilizate de a ascăpa de maidanezi, eutanasierea fiind valabilă doar pentru câinii bolnavi.

HotNews.md aminteşte că, ştirea despre eutanasierea maidanezilor a stârnit reacții de protest la nivel internațional. Sex-simbolul francez al anilor '60 Brigitte Bardot i-a trimis o scrisoare primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, în care ia atitudine față de eutanasierea maidanezilor din capitală. În replică edilul capitalei a spus că îi va trimite un răspuns lui Brigitte Bardot, în care va anexa si fotografii cu copiii care au fost muşcaţi de maidanezi.

Sursa: HotNews.md