Premierul Vlad Filat s-a întâlnit astăzi cu reprezentantul organizaţiei neguvernamentale olandeze "Salvaţi copiii străzii"



 Discuţia s-a axat pe problema utilizării eficiente a ajutoarelor umanitare oferite de organizaţiile non-guvernamentale instituţiilor şi organizaţiilor de menire socială din Republica Moldova.

Cornelis Haisman l-a informat pe premier că Organizaţia olandeză „Salvaţi copii străzii» a fost fondată acum 35 de ani, iar în R. Moldova a ajuns în 2000, având drept scop ajutorarea categoriilor social-vulnerabile, prin donaţii de materiale de construcţie, haine, mobilier, echipament sportiv, echipament medical etc.

Dina Roşca, preşedinta Fundaţiei Creştine de ajutorare moldo-olandeză „Salvaţi copii străzii» în Moldova, a menţionat că printre planurile apropiate ale Fundaţiei se numără realizarea proiectului de edificare a unui bazin pentru copii cu disabilităţi fizice şi locomotorii, în or. Chişinău, în valoare de 2 mil. lei, precum şi  reconstrucţia azilurilor pentru bătrâni din Chişinău şi din s. Sărăteni, rl Teleneşti. Totodată, în  2010, Ministerul Sănătăţii urmează să primească aparataje medicale în valoare de 3 mil. lei.

Prim-ministrul a exprimat gratitudine pentru activitatea pe care o desfăşoară Fundaţia „Salvaţi copii străzii» şi s-a pronunţat pentru extinderea acesteia. Vlad Filat a dat asigurări că Guvernul va întreprinde toate măsurile pentru derularea proiectelor menţionate, dar şi altor proiecte, în condiţii de maximă transparenţă.

„Vom avea grijă ca toate donaţiile să ajungă la oameni. Sperăm, prin acţiuni comune, să realizăm cât mai multe proiecte în beneficiul cetăţenilor», a opinat  premierul Filat.

Premierul a dispus factorilor de decizie din cadrul Guvernului să monitorizeze repartizarea ajutoarelor umanitare oferite R. Moldova şi să asigure transparenţa în procesul de utilizare a acestora.

 

Ziarul de Garda