Patru raioane formeaza Consiliul Regional de Expertiza



ADRJoi, 11 februarie 2010, a avut loc sedinta de constituire a Consiliului Regional de Expertiza, format din reprezentantii APL, ONG-urilor, mediului de afaceri din raioanele Orhei, Rezina, Telenesti, Soldanesti. In cadrul sedintei au fost abordate subiecte ce tin de Formarea Consiliului de Expertiza a Regiunii Orhei pentru identificarea si promovarea proiectelor regionale prioritare,  conditiile de gestiune a Fondului National de Dezvoltare Regionala, practicile europene de succes, stabilirea conditiilor de activitate a CERO si a planului de actiuni.

Anatol Bucatca, Directorul ADR-Centru si managerul de tara al organizatiei Hilfswerk Austria in Republica Moldova a solicitat invitatilor sa vina cu propuneri care ar contribui la dezvoltarea regiunii Orhei prin intermediul proiectelor cu impact regional, mentionind ca cheia succesului "este colaborarea strinsa intre toti membrii CERO si ADR-Centru".

In urma discutiilor, membrii CERO au ajuns la concluzia ca cele mai stringente probleme sunt legate de urmatoarele domenii: valorificarea potentialului turistic, dezvoltarea economica, problema deseurilor si infrastructura slab dezvoltata.

http://adr-centru.md