“Cât îi vom mai tolera pe securiştii de la putere?”, facebookeri



„Cât vom mai tolera securişti în funcţiile de conducere a statului?”, se întreabă un grup de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook. Cei peste 230 de membri ai grupului „Vrem lustraţie în RM!” sunt de părere că „societatea civilă vrea lustraţie”. „Lustraţia presupune deschiderea dosarelor KGB şi limitarea accesului la funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele [...]


27.09.2009_Hyde Park_Ch 034

„Cât vom mai tolera securişti în funcţiile de conducere a statului?”, se întreabă un grup de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook. Cei peste 230 de membri ai grupului „Vrem lustraţie în RM!” sunt de părere că „societatea civilă vrea lustraţie”.

„Lustraţia presupune deschiderea dosarelor KGB şi limitarea accesului la funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului sovietic”, citim la secţiunea „Informaţii” de pe profilul grupului.

„Ţările ex-sovietice şi socialiste din centrul Europei au făcut-o, Republica Moldova de ce pierde timpul?”, se întreabă Ana Ciofu, creatorul şi administratorul grupului.

În limba rusă, unul dintre ultimii comentatori care au postat un mesaj pe peretele grupului „Vrem lustraţie în RM!” atrage atenţia: „Fraţilor, să chibzuim un pic! Snegur, Druc, Hadârcă, Dabija, Cimpoi, toţi cei din generaţiile de atunci, au fost membri ai PCUS sau au scris poezii despre iubitul Lenin”.

Pentru HN

Vedeţi AICI un reportaj de la un miting (Chişinău, 27 septembrie 2009) despre necesitatea unei Legi a Lustraţiei.


Posted: 2010-02-11 11:48:54

Blog | Ion Uruşciuc