Comitetul Pensionarilor AE Neoumanist



altIdeea formării unei comitet al pensionarilor a apărut demult, dar realizarea ei a durat. Asociaţia  Neoumanist  îşi încurajează beneficiarii să participe activ la toate activităţile organizate în cadrul proiectelor,  dar şi susţine iniţiativa vîrstnicilor de a învăţa să fie mai independenţi, să fie mai altruişti şi să se ajute reciproc.

În acest context în cadrul Centrului de zi pentru persoane în etate Răsărit  s-au pus bazele unui  Comitet al Pensionarilor AE Neoumanist. Comitetul are ca scop încurajarea iniţiativei în rîndul vîrstnicilor, motivîndui să-şi cunoască şi să-şi apere drepturile de sinestătător şi să colaboreze cu Autorităţile publice locale în rezolvarea problemelor pe care le întîmpină vîrstnicii în viaţa de zi cu zi. Toţi beneficiarii asociaţiei sînt membri ai comitetului, iar în fruntea comitetului este – „Consiliul de conducere ”, compus din 9 membri. Asociaţia susţine această iniţiativă şi le va acordă  tot suportul necesar.

Ideea creării comitetului a fost una comună, a administraţiei asociaţiei şi a beneficiarilor,astfel că în rezultat sperăm că se vor simţi mult mai utili, avînd obiective de realizat, fiind implicaţi atît în activitatea asociaţiei cît şi-n viaţa comunităţi locale. De asemenea sperăm că comunitatea locală va fi deschisă spre o colaborare productivă.

Autor articol: Tcaci Vladislava, Asisitent social,  Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanist”, tel. (0237) 28003,

www.neohumanist.org,

www.neoumanist.wordpress.com