Contra cronometru: scoateţi-l din ghearele morţii!




Dragă Aliona şi voi toţi care urmăriţi pe blog implicarea mea voluntară în acţiuni de promovare a drepturilor animalelor, am câteva lucruri de menţionat pentru a înţelege de ce ne-am implicat:

-  am să-l citez, de pe facebook, pe Eugen Enache, un coleg din Grupul „Orice formă de viaţă are dreptul la respect!”: „Nu suntem persoane psihic instabile şi ne dăm bine seama ca unii câini prezintă un pericol pentru oameni. Din acest motiv milităm pentru aplicarea selectivă a eutanasiei pentru acele animale care suferă de boli incurabile şi prezintă un pericol public. Câinii sănătoşi trebuie sterilizaţi. Odată sterilizaţi, maidanezii manifestă un grad scăzut de agresivitate. Suntem împotriva oricăror practici da sacrificare care provoacă suferinţa animalelor. Daca este necesară sacrificarea unui animal ea trebuie sa fie instantanee şi nedureroasă, iar animalul mort trebuie tratat cu respect, indiferent dacă e porc sau câine.”;

-  am constituit un grup de iniţiativă civică care identifică căi pentru a soluţiona pe termen lung problema maidanezilor şi a tratamentelor crude la care sunt supuse animalele fără stăpân, dar şi animalele de companie şi cele din gospodăriile ţărăneşti;

-  fiecare membru din Grupul „Orice formă de viaţă are dreptul la respect!” îşi dedică zilnic câte 4 – 8 ore de timp voluntar pentru a lucra la sarcinile pe care ni le-am propus să le realizăm în următoarele zile, curând vom veni cu detalii.

Dacă acest text este citit de cineva care vrea să se implice imediat şi arde de nerăbdare să facă ASTĂZI ceva, este cazul să vedeţi textul în continuare.

ghearele mortiiCristina şi Victoria, au făcut această poză la Necropolă, acolo unde animalele prinse de Autosalubritate aşteaptă să fie revendicate sau adoptate. Adevărul este că pe aceste animale le aşteaptă moartea: în cel mai bun caz vor muri otrăvite cu o substanţă de proastă calitate, zbătându-se în convulsii şi chinuri îngrozitoare timp de două zile. Vă propunem să alegeţi un animal din poză şi să mergeţi la Necropolă pentru a-l adopta, salvându-i viaţa astfel. Colegii mei din Grupul „Orice formă de viaţă are dreptul la respect!” au cam toţi câte un câine, inclusiv eu am un maidanez de care am grijă, dar putem să vă ajutăm să sterilizaţi, deparazitaţi şi vaccinaţi un câine din poză, dacă îl adoptaţi. În cazul când cineva decide să adopte căţeaua cu pui, Grupul nostru va adopta la distanţă căţeaua, adică vom livra lunar o sumă de bani necesară pentru întreţinerea ei şi vă vom ajuta să găsiţi stăpâni pentru căţeluşi.

Ultima rugăminte este foarte personală, copii mei au văzut poza şi vor foarte mult să adoptăm căţelul alb, dar noi trăim în apartamentul unui prieten şi nu putem aduce animale în casă. Le-am explicat picilor că cineva îl poate lua acasă pe cuţu, iar noi să oferim bani pentru a fi îngrijit căţelul respectiv. Teia şi Mircea s-au rugat în seara asta: „Doamne ai grijă de cuţu nostru!” şi mi-e tare greu pe suflet că s-ar putea ca Dumnezeu să nu găsească omul care să ne ajute să adoptăm căţeluşul alb şi va trebui să explic copiilor cum mor unele animale…

P.S.: Răspund pentru Olesea, care mi-a telefonat imediat după plasarea textului: Da, câinii din poză ar putea fi omorâţi pe parcursul zilei de mâine, iar în poză se vede cum stau în propriile fecale. Adaug că animalele nu au acces la apă, cel mai probabil nu primesc hrană şi mereu mor în cuşca respectivă, din cauza acestor lipsuri şi a frigului.


Posted: 2010-02-10 14:39:57

Blog | Senin