Orice formă de viaţă are dreptul la respect!



pui puiReieşind din decizia de a eutanasia maidanezii din Chişinău, pe care Primarul General al capitalei R. Moldova, Dorin Chirtoacă, a semnat-o la 1 februarie 2010 şi pornind de la dezbaterile deschise în acest sens pe facebook şi alte reţele de socializare, am lansat ieri grupul care susţine „Declaraţia Universală  a Drepturilor Animalelor” (în 24 ore au aderat 150 persoane, fără să facem invitaţii speciale).

Grupul nostru de pe facebook („Orice formă de viaţă are dreptul la respect!”) îşi propune în general activităţi de voluntariat:

- acţiuni de sensibilizare  a opiniei publice privind drepturile animalelor;

- luarea sub ocrotire a animalelor fără stăpân şi transmiterea lor „în adopţie”;

- instruirea voluntarilor care ar dori să activeze în sprijinirea grupului;

- instruirea voluntarilor care ar dori să activeze în ONG de profil (de ex. “Alga”);

- contactarea organizaţiilor internaţionale, care ar sprijini iniţiativele menite să schimbe situaţia din R. Moldova în contextul “Declaraţia Universală a Drepturilor Animalelor”;

- planificarea şi implementarea acţiunilor de advocacy / lobby privind drepturile animalelor;

- alte acţiuni menite să ducă la implementarea ,,Declaraţiei Universale a Drepturilor Animalelor” în Republica Moldova.

Ne-am dori ca discuţiile  în Grupul „Orice formă de viaţă are dreptul la respect!” să fie bazate pe situaţii concrete, care ar fi urmate de nişte soluţii concrete.

Vom lua în consideraţie toate comentariile şi propunerile constructive şi expuse civilizat. Vor fi şterse fără preîntâmpinare comentariile care vor face excepţie de la reguli elementare într-o discuţie de oameni cu şapte ani de acasă. Membrilor care vor face atac la persoane, vor promova idei discriminatorii sau vor da dovadă de limbaj obscen li se …va retrage calitatea de membru în grup, vom încerca să preîntâmpinăm situaţia aceasta ;) evident.

Ne asumăm ca de fiecare dată când va fi nevoie să organizăm întâlniri Offline cu membrii grupului. Ne vom întâlni pentru a genera şi a implementa idei şi activităţi de protecţie a drepturilor şi responsabilităţilor noastre, dar  şi a drepturilor tuturor formelor de viaţă (animale, păsări, plante etc.).

Planificăm să construim un blog pentru a crea o platformă de informare şi promova activităţi de voluntariat în contextul grupului nostru.

Vom aprecia orice contribuţie la implementarea „Declaraţiei Universale a Drepturilor Animalelor” în R. Moldova. Dacă doriţi să ne comunicaţi personal ideile voastre de implicare concretă, scrieţi mesaje administratorilor Grupului „Orice formă de viaţă are dreptul la respect!”.

Căutaţi pe facebook Grupul “Orice formă de viaţă are dreptul la respect!” şi veniţi cu noi ;) Antoniţa Fonari, Tatiana Roşca şi Denis Cenuşă!


Posted: 2010-02-04 14:56:46

Blog | Senin