Schimb de bune practici





Unul din obiectivele majore ale Asociaţia Neoumanist este colaborarea cu ONG-uri ce prestează sau preconizează să presteze servicii sociale. Pe parcursul anului 2009, Asociaţia a oferit consultanţă şi a organizat vizite de studiu pentru mai mult de 10 organizaţii, iar 7 ONG-uri ce au asistat la un seminar organizat la sediul Asociaţiei, în cadrul căruia au beneficiat de schimb de cunoştinţe şi experienţă. Toate aceste organizaţii au apreciat calitate serviciilor prestate de Neoumanist şi au fost foarte recunoscători de consultanţa oferită.

În anul  2010 am planificat acordarea  serviciilor de consultanţă. Prima şedinţă a avut loc mieruri- 20 ianuarie, asociaţia a oferit consultanţă  reprezentanţilor viitorului centru pentru vîrstnici din localitatea Văsieni, raionul Ialoveni, centru susţinut de Asociaţia ACASA. Întîlnirea a avut ca scop, schimbul de experienţă şi oferirea informaţiilor necesare pentru activitatea viitorului centru din Văsieni.

Reprezentanţii celor trei proiecte ale Asociaţiei Neoumanist (Centru de zi pentru persoane în etate Răsărit, Centru de plasament permanent Spectru şi proiectul de îngrijire la domiciliu Home-Care), au descris activitatea fiecărui proiect în parte şi au răspuns cu plăcere la multitudinea de întrebări ale viitorilor colegi. Aceştia şi-au făcut notiţe şi sperăm să aplice în practică cu mult entuziasm toate obiectivele pe care şi le-au fixat, aducînd multă bucurie şi ajutor practic vîrstnicilor din localitatea lor.

Asociaţia Neoumanist este deschisă către noi colaborări şi vom fi încîntaţi să ştim că ne-am adus şi noi aportul, la creşterea numărului de noi zîmbete pe feţele mai multor vîrstnici din Republica Moldova.

Autor articol: Tcaci Vladislava, Asisitent social,  Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanist”, tel. (0237) 28003,

www.neohumanist.org,

www.neoumanist.wordpress.com


Posted: 2010-01-27 01:12:38

Neoumanist
Author:neoumanist