Băsescu a plâns în Republica Moldova





Aflat în vizită în Republica Moldova, Traian Băsescu a vărsat lacrimi la mormântul poetului Grigore Vieru, la Cimitirul Central din strada Armenească, relatează site-ul moldovean de ştiri Jurnal.md.

Traian Băsescu a fost însoţit de preşedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, protoiereul Ioan Ciuntu, parohul bisericii “Sfânta Teodora de la Sihla”, şi alţi demnitari din Moldova şi România.

La mormântul lui Grigore Vieru, Traian Băsescu a scăpat o lacrimă, descriindu-l pe acesta ca pe „un mare om de cultură” şi „un mare român”. Întrebat ce înseamnă Grigore Vieru pentru Traian Băsescu, acesta a răspuns scurt: „Republica Moldova”.

Fiul regretatului poet, Călin Vieru, i-a servit cu vin şi plăcinte pe preşedinţii celor două state vecine – Traian Băsescu şi Mihai Ghimpu. Totodată, văduva lui Grigore Vieru, Raisa Vieru, i-a înmânat preşedintelui Băsescu o carte cu poeziile poetului.

Traian Băsescu a menţionat că dacă ar avea acum posibilitatea să-i vorbească poetului, i-ar spune „să trăiască mult şi să-i înveţe pe români cum să-şi iubească patria”.

Şi la mormântul regretaţilor soţi Doina şi Ion Aldea-Teodorovici preşedintele Băsescu a scăpat o lacrimă, menţionând că „i-a plâns mult sufletul la moartea acestora”, aceştia rămânând a fi „simbolul românilor de pe ambele maluri ale Prutului”.

Nu este pentru prima oară când preşedintele are astfel de manifestări emoţionale. De la mult comentata scenă din 2004, când a plâns pe umărul lui Theodor Stolojan, Băsescu a recidivat la retragerea trupelor române din Irak sau la vizia la Muzeul Holocaustului din Washington.

Manifestările sale au fost comentate şi de deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, care susţinea că şeful statului plânge foarte des pentru că are probleme cu tiroida.

Posted in din când în când Tagged: basescu la chisinau, basescu plange, chisinau, romania, traian basescu

Posted: 2010-01-28 01:23:14

Blog | Eugen Frunza