Ce se ascunde în Magia Voluntariatului



Fară măcar a visa imaginea unei vacanţe trecute de hotarele ţării, 20 de tineri activişti cu emblema voluntariatului din diverse ONG ale Moldovei şi-au luat pornirea în ajunul sărbătorilor de iarnă, spre cele mai atrăgătoare locuri ale României. Ocazia inedită oferită de Ministerul Educaţiei şi Tineretului din Moldova nu a lăsat neobservat nici pe voluntarii ONG “Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, Bălţi.

Ca urmare…pregătiri rapide, nopţi de vise şi emoţii maxime aşteptau ziua pornirii. S-ar părea imposibil, dar în clipe numarate şi în paşi rapizi de trasnsport, se formase deja o echipă fidelă şi interesată de activitate, chiar dacă pîna în acel moment nu se cunoşteau deloc. Şi nu se poate de a nu mentiona, ca ceea ce ne-a unit de la bun început a fost nationalitatea cîntecelor înginate în strunele de chitară a doi instrumentişti talentaţi.

Intr-un sfirşit de drum ne-a întîmpinat ospitalitatea caldă a pensiunii Calimanesti/Caciulata ademenită de locuri pitoreşti şi sfinte, de un aer proaspăt de munte, de mirosul apetisant de ciorbă romînească şi nu în ultimul rînd de o echipă veselă şi prietenoasă a voluntarilor din “Liga studenţilor basarabeni din Moldova”.

Continuitatea a fost cea mai neobişnuită: jocuri din cele mai haioase, activităţi originale, combinaţii şi schimburi  de experienţe, vizite în locuri sfinte ca Mănăstirile Cozia, Ostrov,Turnu şi de ce nu chiar poate cel mai ridicol săniuş şi om de zăpadă… Ne-a surprins imaginea natională a peşterii Salina, arhitectura nemaipomenitului Sibiu, colindul şi surprizele sărbătorii de Creciun şi nu în ultimul rind flacăra aspiraţiilor în rugul de adio.

Este foarte greu de exprimat într-o grafică contextuală trăirile purtate de sufletele noastre în cele 8 zile, cu toate acestea am realizat în cor că: VOLUNTARIATUL E INTERES, ACTIVITATE, ADRENALINĂ, PERSPECTIVĂ, DISTRACŢIE, EXPERIENŢĂ ŞI SURPRIZE NEAŞTEPTATE… NU EZITAŢI ŞI CÎT MAI CURIND POSIBIL ALĂTURAŢIVĂ LA ACEST MEDIU…!!

Ina GALBUR

http://tdvbalti.wordpress.com