Fundaţia “Priznanie” este dispusă să susţină financiar proiectele umanitare din Moldova



21_581930_img2Fundaţia rusă „Priznanie”, care s-a lansat în Moldova în toamna anului 2009, este dispusă să susţină financiar proiectele umanitare din republică.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, directorul fundaţiei, Elena Miskova, a spus că în prezent fundaţia se ocupă de căutarea partenerilor în Moldova în rîndul organizaţiilor neguvernamentale, a presei, a altor instituţii pentru realizarea proiectelor comune, care pot fi susţinute cu granturile sale.

Miskova a amintit că toamna trecută „Priznanie” a organizat şi a desfăşurat în Moldova cîteva manifestări cu experţi, care s-au referit în general la evaluarea situaţiei politice din ţară, legată de venirea la conducere a Alianţei pentru Integrare Europeană.

Directorul fundaţiei a spus că „Priznanie” lucrează suficient de activ în Ucraina, iar din 2010 îşi va începe activitatea mai intensă în Moldova.

Întrebat de corespondentul INFOTAG care este sensul denumirii fundaţiei, Miskova a spus că organizaţia urmăreşte susţinerea performanţelor, a soluţiilor reuşite care merită a fi realizate şi recunoscute.

Reprezentanţii fundaţiei au refuzat să spună care este bugetul proiectelor în Moldova în anul 2010. Potrivit lor, fundaţia „Priznanie” nu are buget mare ca, de exemplu, fundaţiile americane, dar este dispusă să acorde granturi pentru proiecte interesante şi utile societăţii moldoveneşti, iar cererile pentru granturi trebuie trimise la sediul fundaţiei la Moscova.

Infotag