Pentru “libertate, echitate şi internaţionalism”, facebookeri comsomolişti



Comsomoliştii din R. Moldova nu cedează provocărilor new media şi se integrează tot mai convingător în comunităţi virtuale. În jur de 70 de susţinători ai comunismului în R. Moldova se regăsesc în grupul „☭ KOMSOMOL – Uniunea Tineretului Comunist din Moldova ☭” de pe reţeaua de socializare Facebook. Printre cei 7 administratori ai grupui se face [...]


Comsomoliştii din R. Moldova nu cedează provocărilor new media şi se integrează tot mai convingător în comunităţi virtuale. În jur de 70 de susţinători ai comunismului în R. Moldova se regăsesc în grupul „☭ KOMSOMOL – Uniunea Tineretului Comunist din Moldova ☭” de pe reţeaua de socializare Facebook.

Printre cei 7 administratori ai grupui se face remarcat tânărul comsomolist Pavel Grigorciuk (creatorul grupului), implicat în scandalul cu incendierea, la 31 august 2009, a unui drapel de pe faţada Spitalului nr. 4 din Chişinău.

Potrivit informaţiei din profilul grupului „☭ KOMSOMOL – Uniunea Tineretului Comunist din Moldova ☭”, la etapa contemporană, una dintre priorităţile principale ale Uniunii Tineretului Comunist din Moldova (UTCM) este „lupta pentru protejarea intereselor atât ale tineretului, cât şi ale tuturor grupurilor sociale ce au nevoie de protecţie socială, situaţia cărora depinde în mod organic de gradul de orientare socială a economiei, de transparenţa şi gradul de dezvoltare a instituţiilor democratice, de calitatea sistemului judiciar”.

Facebookerii utecemişti pretind a reprezenta o organizaţie de tineret care „este gata, întotdeauna şi peste tot, a-şi asuma responsabilitatea pentru o soartă mai bună a celorlalte grupuri sociale şi de vârstă, pentru implementarea valorilor care stau la baza organizaţiei noastre: libertatea, echitatea şi internaţionalismul”.

Ultimul mesaj publicat pe peretele grupului este „Привет из Чехии” (Salut din Cehia), scris pe 7 ianuarie curent de Adela Nova.

Cele mai cunoscute nume care se regăsesc, mai în glumă, mai în serios, în lista de membri ai grupului „☭ KOMSOMOL – Uniunea Tineretului Comunist din Moldova ☭” sunt deputatul comunist Inna Supac, redactorul-şef al publicaţiei „Коммунист” Alexandru Isaev, dar şi reporterul Pro TV Chişinău Cristian Jardan.

UTCM este o organizaţie obştească care „reuneşte tineretul cu viziuni de stânga din Moldova şi este bazată pe ideile progresiste ale comunismului modern şi umanismului”.

E de remarcat că în presa naţională şi internaţională s-a scris că Partidul Comuniştilor din R. Moldova a pierdut puterea tocmai datorită Internetului şi în special a reţelelor de socializare. Aşa-zisa „revoluţie Twitter” din timpul şi de după evenimentele din 7 aprilie 2009 rămâne un exemplu în acest sens.

Pentru HotNews.md



Posted: 2010-01-25 11:24:08

Blog | Ion Uruşciuc