Facebookeri: Fără traducător, Vlad Filat ar fi un “Premier desăvârşit”



„Encourage Vlad Filat to start learning English” (Să-l încurajăm pe Vlad Filat să înceapă a învăţa engleza) este denumirea unui grup de cca 70 de internauţi care îi sugerează unuia „dintre cei mai buni Prim-Miniştri” ai R. Moldova să înveţe şi să vorbească la Casa Albă în limba engleză. Acest grup, administrat de Eugen Enachi (creator) [...]


Encourage Vlad Filat to start learning English” (Să-l încurajăm pe Vlad Filat să înceapă a învăţa engleza) este denumirea unui grup de cca 70 de internauţi care îi sugerează unuia „dintre cei mai buni Prim-Miniştri” ai R. Moldova să înveţe şi să vorbească la Casa Albă în limba engleză.

Acest grup, administrat de Eugen Enachi (creator) şi Valentin Şoimaru, este creat pentru „a-i determina pe posesorii funcţiilor de răspundere înalte să înveţe limba engleză, limba relaţiilor internaţionale”.

„Putem spune cu certitudine că Vlad Filat este unul dintre cei mai buni Prim-Miniştri pe care i-a avut Republica Moldova. Nu putem să nu remarcăm că, în timpul recentei sale vizite la Washington, Primul-Ministru al R. Moldova a vorbit în română. Nu este un fapt condamnabil, dar am fi dorit să-l auzim vorbind în engleză (în română îl auzim toată ziua!)”, scriu, la secţiunea Informaţii de pe profilul grupului, administratorii grupului.

Mai mult, „dacă mergi la Moscova şi vorbeşti cu Putin în rusă, la Washington, cu Hillary Clinton, nu trebuie să vorbeşti altfel decât în engleză”.

„Şi pentru ca Vlad Filat să fie un Premier desăvârşit, considerăm că un pas sigur spre acest deziderat este învăţarea limbii engleze. Nu o engleză «de baltă», ci o engleză literară!”, sunt de părere membrii grupului „Encourage Vlad Filat to start learning English”.

Pentru HotNews.md


Posted: 2010-01-24 02:16:12

Blog | Ion Uruşciuc