Noutăţi (multe şi bune :) )




logo-girb-5-albpagina-principaladeci, prima noutate : am lansat numărul 4 al revistei BASARABIA la Suceava :)

În cele 32 de pagini găsiţi mai multe materiale despre studenţii basarabeni din România, problemele ce le întâmpină,  semnificaţia Zilei de 1 decembrie, versuri, relatări despre activităţile organizate de Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia de la începutul acestui an de studiu. Deasemenea, în paginile revistei găsiţi mai multe interviuri valoroase realizate de membrii GIRB cu Ilie Ilaşcu, fost deţinut politic, surorile Osoianu, Sergiu Creţu, unul din tinerii agresaţi în aprilie la Chişinău, un grup de tineri de la liceele româneşti din Transnistria.

Revista apare cu sprijinul financiar al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Suceava şi va fi distribuită gratuit. Pentru cei care nu sunt în Suceava, pot descărca revista în format electronic de-AICI.

cea de-a 2-a noutate :

sprevestîn sfârşit am lansat site-ul organiziei de basarabeni din Suceava. E un vis mai vechi de-al meu şi sper din tot sufletul ca portalul SpreVest.Ro să devină o voce a tuturor studenţilor basarabeni din România.

Chiar dacă majoritatea organizaţiilor/asociaţiilor /grupurilor de iniţiativă a studenţilor basarabeni din România au bloguri/site-uri, noi dorim să venim cu ceva nou. Pe lângă secţiunea video care va fi actualizată tot timpul cu reportaje făcute chiar de noi, vom veni cu articole create de noi în proporţie de 90 %. Dovadă e şi primul interviul plasat pe site, interviu realizat de o studentă de anul I de la universitatea noastră cu Mihai Ghimpu. Oricu, ce-i mai interesant urmează :) Fiţi cu ochiul pe noi :)

IMG_0397

Tudor Darie, directorul New Media Group la Conferinţa “Valori Româneşti,Valori Europene” organizată de GIRB la Suceava. Lansarea site-ului SpreVest.Ro


Posted: 2009-11-28 04:14:19

Blog | JURNAL de observator