Judecătorii noştri mult iubiţi sau cum se apără un garant al legii! (Discuţie matinală pe Facebook)



De dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei a scris următorul comentariu pe Facebook cu referire la un articol din Ziarul de Gardă: "Iată aici e nevoie de o campanie pe bloguri pentru ai face pe toţi să înţeleagă că în Republica Moldova nu este loc pentru aşa judecători!!!!" Eu am răspuns: "Da eu mă gândeam că de [...]

De dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei a scris următorul comentariu pe Facebook cu referire la un articol din Ziarul de Gardă:
"Iată aici e nevoie de o campanie pe bloguri pentru ai face pe toţi să înţeleagă că în Republica Moldova nu este loc pentru aşa judecători!!!!"

Eu am răspuns:
"Da eu mă gândeam că de asta trebuie să se ocupe Ministerul Justiţiei... Sunt naiv?"

A urmat susţinerea lui Victor Nichituş:
"plus 10, Eugen."
Ambii am primit o replică:
"Da, însă doar un pic naiv. Judecătorii noştri sunt foarte bine protejaţi de buchia legii. Ei nu se supun Ministerului Justiţiei, ei sunt independenţi şi pot fi suspendaţi din funcţie doar prin votul a 7 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Ministrul Justiţiei trebuie să convingă încă 6 oameni, ceea ce nu de fiecare dată poate să-i reuşească, căci, după cum se ştie, judecătorii între ei se apără, căci, azi unul este sancţionat disciplinar, dar mîine s-ar putea să fie invers. Aşa că doar mobilizarea oamenilor care nu vor să accepte astfel de acte de justiţie poate să îl ajute pe Ministru să îi convingă. Sper că am fost explicită şi coerentă în mesaj."

Victor s-a mai gândit şi a scris că:
"e si asta un punct de vedere..."

Eu am promis că plasez materialul pe blog:
"Tatiana, iaka ghini ai spus. Se poate de scris pe blog despre asta. Amuş facem CtrlC CtrlV"

A urmat replica Tatianei:
"D. Nichituş, citiţi atent răspunsul meu, şi încercaţi să intraţi în esenţa mesajului. Eu rar fac apel la societate să se mobilizeze, dar de data asta cred că este un caz aparte, căruia merită să-i acordăm mai multă atenţie şi nu să căutăm cine trebuie să rezolve în locul nostru problema şi să ne scoată din murdăria pe care am tolerat-o îndeajuns."

Să ştiţi!


Posted: 2010-01-22 00:53:01

Blog | Eugen Luchianiuc