Cele mai folosite parole pe Internet





În ciuda tuturor avertismentelor, a numeroaselor exemple de site-uri de pe internet sparte de hackeri, milioane de internauţi din întreaga lume folosesc, atunci când îşi fac un cont pe diverse pagini, aceeaşi parolă.

La câtă inventivitate au unii internauţi, nici nu este greu să ajungi „spărgător de conturi” pe internet. Cel mai adesea, hackerii nu folosesc programe ultrasofisticate sau ecuaţii matematice ameţitoare pentru a intra în conturile de pe Facebook sau Twitter, ca să enumerăm doar două dintre cele mai cunoscute reţele sociale de pe internet. Le ajunge doar să speculeze naivitatea umană.

Potrivit unui studiu efectuat recent de reprezentanţii firmei Imperva, care se ocupă cu sisteme de securitate informatice, cele mai folosite parole sunt cele “la mintea cocoşului”. Studiul a fost realizat după ce, recent, o mare parte din conturile de pe site-ul RockYou.com au fost sparte de hackeri. Cum de au reuşit aceştia să acceseze milioane de conturi ? Simplu, spun specialiştii de la Imperva – majoritatea utilizatorilor foloseau aceeaşi parolă.

Astfel, s-a constatat că, pe lângă numele proprii ale utilizatorilor site-ului RockYou.com, alte câteva milioane de oameni au ales următoarele parole pentru a-şi „securiza” conturile:

Aşa arată topul celor mai folosite parole pe site-ul Rockyou.com, recent atacat de hackeri:

1. 123456
2. 12345
3. 123456789
4. password (parola)
5. iloveyou
6. princess
7. rockyou (numele site-ului respectiv)
8. 1234567
9. 12345678
10. abc123

Posted in piraţi Tagged: internet, parole internet

Posted: 2010-01-21 16:43:20

Blog | Eugen Frunza