“ Mulţumesc “ – un cuvînt simplu, dar cu o valoare inestimabilă !





11 Ianuarie este Ziua Internaţională Mulţumesc „. Cu ajutorul cuvintelor, oamenii îşi exprimă atenţia şi transmit emoţii pozitive, fără aceasta viaţa noastră ar fi tristă şi plictisitoare.

Cuvîntul mulţumesc înseamnă: A exprima (cuiva) recunoștință sau satisfacția pentru o manifestare de politețe, un dar, un bine etc. care i s-a făcut. Acest cuvînt vine din  regionalismul  mulțám – sau  mulțămí –  care s-a născut din formula de urare (la) mulți ani!

Cu ocazia aceste zile vîrstnicii de la centru „ Răsărit „ au beneficiat de un mic training, ce le-a amintit că trebuie să ne spunem mulţumesc, creînd o atmosferă pozitivă în comunicarea cu ceilalţi, astfel că fiecare participat i-a spus vecinului mulţumesc pentru ceva nume. De asemenea în cadrul activităţii,  beneficiarii au avut ocazia să mediteze pentru ce la această etapă a vieţii pot spune mulţumesc,  expimîndu-şi ideele oral  şi-n scris  într-o felicitare creată de ei,  în rezultat aceste mici răvaşe de mulţumire  plus imaginaţia vîrstnicilor, au pus bazele unei gazete de perete.  Beneficiarii au apreciat mult această activitate, fixîndu-şi obiectivul să fie mai altruişti şi sa-şi exprime mai des sentimentele de mulţumire.

Ca să  exprimăm cuvinte de mulţumire,  nu avem nevoie de ocazii speciale.  „ Mulţumesc „ este ca un mic compliment sau ca un semn de aprobare ce nu obligă la nimic, dar în schimb crează senzaţia de mulţumire în urma comunicării. Cel mai important să spunem mulţumesc din inimă.

Autor articol: Tcaci Vladislava, Asisitent social,  Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanist”, tel. (0237) 28003,

www.neohumanist.org,

www.neoumanist.wordpress.com


Posted: 2010-01-21 04:52:21

Neoumanist
Author:neoumanist