De la piraterie la folosirea excesivă a Internetului





Mă tot doare gura să vorbesc despre piraterie şi drepturile de autor. Aşa că, să ne întoarcem puţin şi să studiem consecinţele utilizării excesive a Internetului, care tot el ne-a învăţat să plagiem, sau să furăm programe software.

În primul rând Internetul ne desensibilizăm faţă de oamenii din jur tocmai deoarece el elimină nevoia prezentei umane. Prin posta electronică se crează o relatie impresonală intre cei care corespondează, datorită căreia se pierde foarte mult. Tot odată acest lucru ii determină pe cei care folosesc mult timp Internetul să aibă o teamă mai mare de contatctul direct cu oamenii. Astfel că oamenilor le scapă şansa de a se înfrunta cu propriile temeri şi de a-şi depăşi defectele, ei ascunzându-se într-un spaţiu în care monitorul ia locul persoanei reale, iar tastatura devine mijlocul practic prin care timidul participă activ la o conversaţie.

O altă problemă destul de gravă este contrastul dintre aparenţă şi esenţă. Comunităţiile on-line oferă o socializare intensă care totuşi rămâne virtuală pâna la contactul direct între oameni. De asemenea în cadrul Internetului există posibilitatea ca oamenii să folosească o identitate falsă, cu scopul de a impresiona, sau chiar de a fratuda. Acesta constituind un pericol pentru cei „neinitiati”.

Putem spune chiar că Internetul ne dezumanizează deteriorand relaţiilor dintre oameni, deoarece cu cât petrecem mai mult timp folosind Internetul, cu atât putem să mai avem timp pentru oameni.

Posted in piraţi Tagged: consecinte, folosirea excesiva a Internetului

Posted: 2010-01-15 12:45:28

Blogul lui Eugen Frunza