Nu lasa nimanui ceea ce poti Face Tu!!!





Acest articol trebuia sa apara demult, este un subiect care ma doare, si ma taie fara cutit de fiecare data cand  intru intr-un mediu de tineret sau nu, de oameni care stiu sau nu sa intre in polemici, sa faca sau nu ceva in societatea noastra.

Am sa incep cu definirea termenului de societate apeland la vechiul meu prieten DEX, una din definitiile date de acesta este:  Societate: asociație de persoane constituită într-un anumit scop. Scopurile sunt diferite, pe langa cele oficiale de raporturi economice sau relații între oameni istoricește determinate, tot mai des imi apare gandul ca omenii s-au adunat laolalta pentru a se vaita reciproc, a arunca vina si reposnsabilitatile unul altuia, ca un cartof fierbite din joaca care probabil multi din noi o mai tin minte.

Din rubrica incercati sa observati si voi:

Odata trezindu-ma din rutina care inevitabil te copleseste am incercat sa fiu mai atenta la discutiile care au loc in jur, am observat in mare parte doar polemici desarte, a oamenilor ca se plang ca sunt doar niste marionete a celor de sus, nu am sa neg aceasta afirmatie din simplul motiv, ca Noi si numai Noi le permitem acest lucru.

Cu permisiunea dumneavoastra si atitudinea idealista pot afirma ca statul capata plentitudinea imputernicirilor sale conform vointei  poporului. Ramane sa descifram atunci care e totusi vointa poporului? Unde e si cu ce se maninca?

Cati din voi stiu care sunt cerintele clare ale poporului fata de stat, sau poate chiar fata de propria lor soarta? Mi-ar placea ca fiecare din noi sa-si puna aceasta intrebare nu doar la nivel de propriul orizont, propria viata ci sa depasim putin limita moarta a individualismului si sa gandm la nivel de tara, poate chiar natiune, deoarece intr-un sfrasit compilatia dorinteleor si eforturilor noastre oglindeste orizontul intregii natiuni.

La momentul in care totusi suntem parte a unei societati trebuie sa interactionam, sa comunicam, iar eficienta comunicarii si activitatilor nostre e depinde suta la suta de noi.

Daca o sa incercam sa analizam, sau mai bine zis sa facem o statistica comparativa a intrebarilor: De ce eu .. si De ce Nu eu.. sa fac anumite activitati? atunci cu proximitate putem afirma ca locul I il va ocupa itrebare De ce eu si nu altul? fara sa mentionam si partea cealalta a monedei De ce celalt este bine si eu nu?

Din rubrica: Daca nu noi atunci cine?

Ai puterea sa faci multe, nu doar sa te plangi prin bordeie,  sa ponegresti statul, sa te (dez) informezi la TV, sa arunci cu pietre in gradina vecinului. Nu trebuie sa ai o Stea in Frunte ca sa incepi sa faci ceva bun si eficient pentru societatea/tara/orasul/blocul in care traiesti.

Ne plangem pe birocratie, aparatul de stat, mizeria din jur (la propriu si la figurat), pe cand in concluzie ne plangem pe nestiinta noastra, pentru ca nu ne cunoastem Drepturile si Obligatiile in aceeasi masura. Nestiinta care suvine din nedorinta si se revarsa in Indeferenta. Deci per-total Indiferenta e starea generala a societatii pe care am creat-o, si atunci de ce ne asteptam la altceva?

Nu-ti propune planuri marete, incepe cu putin, daca fiecare ar ceda cate un gram de bunatate lumea ar deveni mai buna. Nu cauta sa-ti ridice monumente pentru ceea ce ai facut sau vei face, intr-un sfarsit ai facut-o tot pentru tine, pentru copii si nepotii tai. Fii un exemplu demn de urmat. Casa s-a cladit din caramizi, fii o caramida din casa viitorului nostru.

Nu lasa nimanui

ceea ce poti Face Tu!!!

Posted in Societatea Civila, Youth

Posted: 2010-01-02 14:07:35

Viziteaza blogul