ANUNȚ de la CenTiS – proiectul „Clubul 21st CenTury”





     CenTiS is

Asociația obștească CenTiS este un O.N.G. înregistrat în 2006, cu sediul în cadrul Colegiului Financiar-Bancar din Chișinău.

Numele de CenTiS vine de la Centrul(Cen) Tinerilor(Ti) Specialiști(S).

Ideea de formare a acestei organizații a pornit de la conștientizarea situației nu tocmai acceptabile care există pe piața muncii din Moldova, mai ales în ceea ce îi privește pe tinerii specialiști. Astfel, CenTiS a fost creat pentru a veni în ajutorul elevilor din instituțiile medii de specialitate, adică colegii, precum și în sprijinul absolvenților acestor instituții.

 

Clubul 21st  CenTury

„Clubul 21st CenTury” este numele unui proiect pe care membrii CenTiS intenționează să-l pună în aplicare începând cu anul 2010.

Scopul principal al Clubului, ca proiect de lungă durată, este de a implementa principiile educației non-formale*** în formarea viitorilor studenți și a tinerilor specialiști.

Ideea de a crea acest club pornește de la conceptul unui alt proiect ce aparține unei alte organizații și anume – „Clubul de Discuții Economice ASEM” (CDE) al Centrului Național pentru Susținerea Inițiativelor Europene în Moldova.  

Clubul 21st CenTury nu va avea însă o orientare pur economică, din moment ce membrii clubului vor fi aleși din colegii cu profiluri diferite (cu excepția celor cu orientare umanistă și medicină, pentru care vom pregăti alte proiecte).

 

En-detail

Clubul 21st CenTury își propune atingerea următoarelor maxime:

1.  O echipă „toți diferiți-toți deosebiți”;

2.  Evenimentele fresh – deliciul discuțiilor Clubului

3.  Membrii clubului – coordonatorii sesiunilor

4.  Istorii adevărate de la oameni de succes adevărați

5.  Cum, unde, când? – așa, aici, acum! (sesiunile coordonate de experți)

6.  Organizarea unui simpozion anual al tinerilor cercetători științifici la nivelul instituțiilor medii de specialitate (cel mai îndrăzneț scop)

7.  Ore suplimentare pentru zâmbet și bună dispoziție (pentru cei interesați și responsabili de cele 6 puncte de mai sus)

 

Și cel mai important!!!

Pentru a deveni membru al Clubului 21st CenTury, trebuie să fii elev al unei instituții medii de specialitate (colegiu).

Dacă îndeplinești acest criteriu, atunci așteptăm până pe data de 30 ianuarie 2010 să ne expediezi CV-ul tău și o scuuuuuuuurtă scrisoare de motivare la adresa de e-mail: ao.centis@gmail.com.

Orice detaliu, întrebare, neînțelegere sau propuneri legate de Clubul 21st CenTury le puteți discuta apelând la numărul 068244412 sau 079221128 (vă răspunde Daniela). 

 

Avem deja susținători morali

Am vrea să menționăm că Clubul 21st CenTury nu este finanțat și nu presupune niciun aport financiar din partea viitorilor membri ai Clubului.

Avem însă, în mod anticipat, mulți susținători morali ai ideii de creare a acestui Club, dintre care menționăm cu drag:

  • Clubul de Discuții Economice ASEM
  • O.N.G. „Lider”
  • Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă
  • Asociația colegiilor „ProCollegium”
  • Revista de politică, artă și spiritualitate „AXA”

Suntem siguri că lista susținătorilor va continua cu denumirile multor alte organizații și numele altor personalități, printre care și numele tău – viitor membru al Clubului 21st CenTury.

Așteptăm CV-ul și scrisoarea ta de motivare!

 

 

*** DEOSEBIRI EDUCAŢIA FORMALĂ ŞI EDUCAŢIA NON-FORMALĂ

Educaţia formală

Educaţia non-formală

La ce mă obligă?

Să ai cel puţin clasele primare este obligatoriu.Să înveţi este o obligaţie, altfel rămâi corigent. Nimeni nu te obligă la nimic.E decizia ta dacă vrei să te autoeduci ca om prin cunoaşterea propriei tale persoane.

Cine este cel ce stă în faţa ta?

Profesorul Formatorul (trainer-ul)

Ce faci când educatorul tău vorbeşte ?

Asişti la cursuriScrii conspectVorbeşti doar când ţi se cere Eşti parte a unui grup liber să vorbeascăÎţi poţi face notiţeVorbeşti când vrei tu, cu condiţia ca să nu astupi pe alţii, să nu deranjezi şi să nu monopolizezi discuţia

Ce fel de conţinut are forma de educaţie?

Este un conţinut esenţial pentru tine, ca tânăr studios şi viitor angajat. Este un conţinut care se ţine după un anumit plan. Temele pe care le studiezi, fie că îţi plac, fie că nu, fac parte din program şi nu le poţi evita. Este un conţinut esenţial pentru tine, ca om. Este un conţinut care se adaptează intereselor şi problemelor tale, este un conţinut flexibil. Trainer-ul ţi-l propune, tu îl alegi sau nu – e dreptul tău.

Ce metode sunt utilizate de către educator?

Metode standard (conspect, relatarea materialului, referate, răspuns, teste) Metode noi, care stimulează dorinţa de a cunoaşte.

Cât durează această educare?

Până la obţinerea diplomei de absolvire a unei instituţii de învăţământ superior, masterat, doctorat etc. LIFE LONG LEARNING (învăţarea continuă pe tot parcursul vieţii)

Cum se face evaluarea competenţelor?

Prin testări, examene, acordări de diplome, note Tu eşti singurul tău evaluator. Tu evaluezi ce calităţi şi defecte ai, ce trebuie să schimbi în felul tău de a fi.

 

 


Posted: 2009-12-19 10:39:53

Citeste articolul/Sursa