Primele cursuri de calificare profesională pentru tineri la Fundaţia Muncii din Ungheni



absolvire-cursuri-fm-061La 28 decembrie 2009 au finalizat primele cursuri de calificare profesională la profesia de bucatăr şi barman-chelner, organizate în cadrul proiectului „Fundaţia muncii”, implementat de Asociaţia Obştească pentru Copii şi Tineret „Făclia” în parteneriat cu Compania Petrolieră Olandeză – Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), Confederaţia Naţională Creştină a Sindicatelor din Olanda (CNV), Nehem Internaţional Olanda, Filiala Ungheni a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, autorităţile publice locale, Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Ungheni.

Membrii comisiei de examinare, dl. Serghei Cladco, director Filiala Ungheni a CCI; dl Petru Langa, vicepreşedinte al raionului Ungheni; dna Elena Mereuţă, specialist principal în cadrul AOFM Ungheni şi Angela Ciocîrlan, director Fundaţia Muncii, au fost cei care au apreciat nivelul de calificare al cursanţilor.

Astfel 35 de tineri din raionul Ungheni au primit certificate care atestă că au absolvit cursuri de calificare acreditate de Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova. La momentul încheierii cursurilor 12 din tinerii absolvenţi au reuşit deja să-şi găsească un loc de muncă, ceilaţi urmînd să participe la activităţile Clubului Muncii şi să înveţe cum să caute activ un loc de muncă potrivit aspiraţiilor lor.

În a doua jumătate a lunii ianuarie 2010 vor demara cursurile de calificare la profesiile bucătar şi barman-chelner pentru alţi 35 de tineri din raionul Ungheni. De menţionat că pentru cursanţi studiile sunt gratuite, iar cei din zonele rurale beneficiază de o bursă menită să le acopere cheltuielile de transport sau cazare pe perioada frecventării cursurilor. 

Adresa Asociației:
Republica Moldova,
or. Ungheni
Localitatea: oraşul Ungheni
Str. Lacului 3
Telefon: (0236) 3 36 84, (0236) 3 36 84
Fax: (0236) 3 36 84, (0236) 3 36 84
E-mail: \n // -->faclia_un@yahoo.com This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
WEB: http://www.faclia.md