Un grup de tineri a pichetat în faţa ambasadei SUA pentru a condamna politica SUA



Potrivit datelor ligii tineretului rus din Moldova, la acţiunea de pichetare în faţa sediului ambasadei americane au participat circa 100 de oameni. Ei au protestat împotriva evenimentelor din Georgia. Acum 4 zile în oraşul georgian Kutaisi a fost aruncat în aer memorialul gloriei militare. Pichetanţii s-au indignat de asemenea de comportamentul Moldovei la adoptarea rezoluţiei ONU împotriva fascismului şi discriminării rasiale.

Igor Tulianţev, preşedinte, «Liga tineretului rus din Moldova»: -Rezoluţia ONU a fost propusă de Rusia şi SUA este unica ţară care a votat împotriva acesteia. Moldova s-a abţinut. Considerăm, că influenţa negativă vine de la SUA, care duc o propagandă în acest sens.

Cei care s-au adunat aici în semn de protest, cum spun ei, împotriva amestecului tacit al SUA în politica altor ţări au dat foc unei momâi cu 3 capete.

Igor Tulianţev, preşedinte, «Liga tineretului rus din Moldova»: -În primul rând era simbolica NATO , cea americană şi fotografiile lui Sacaşvili şi Iuşenko. Considerăm , că aceştia sunt complici ai fascismului.

SUA nu au reacţionat, deocamdată, la acţiunile pichetanţilor.

ECATERINA KAMINSKI, VLAD COROBAN PENTRU COTIDIAN

www.tv7.md