Reporterii ZdG — încă două premii naţionale



Amnesty International Moldova a anunţat astăzi rezultatele concursului „Cel mai bun material jurnalistic în domeniul drepturilor omului».  Diploma de gradul I i-a revenit reporterului ZdG Iurie Sănduţă, iar cea de gradul II — reporterului ZdG Victor Moşneag.

La concurs au fost invitaţi să participe  studenţii facultăţilor de jurnalism din Republica Moldova. Acest premiu a avut scopul de a stimula şi de a încuraja tinerii interesaţi de promovarea activităţilor de apărare a drepturilor omului.

Pentru a participa la concurs a fost acceptat un singur material jurnalistic pe una din temele: „Tortura şi tratamentele inumane»;  „Violenţa împotriva femeilor»; „Libertatea de exprimare»; „Pedeapsa cu moartea».

Reporterii ZdG au prezentat ambii câte un articol vizând cazruile de tortură din aprilie 2009. Iurie Sănduţă a prezentat un articol de investigaţie despre cazul lui Valeriu Boboc, întitulat «Miliţienii şterg urmele crimei». Articolul poate fi citit aici.

Victor Moşneag a prezentat un articol despre un minor maltratat de poliţie în aprilie şi aruncat apoi în stradă cu mai multe fracturi. Articolul «Minor — sac de box pentru poliţişti» poate fi citit aici.

„Amnesty International» este o organizaţie neguvernamentală independentă care activează pentru apărarea şi conştientizarea drepturilor fundamentale ale omului, formulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

 

Ziarul de Garda