Copii din internate nu aşteaptă atât cadouri, cât să vină cineva la ei



Copii din internate nu aşteaptă în mod obligator cadouri, sufletele lor sunt dominate mai mult de faptul că cineva vine în vizită la ei, a comunicat pentru Info-Prim Neo, Ana Călăraş, Crăciuniţa lui Moş Crăciun, în cadrul acţiunii de binefacere „Caravana de Crăciun”. Ca în fiecare dimineaţă din acest ajun de sărbători, Caravana organizaţiei de caritate pentru copii „Clipa Siderală”, a pornit la drum şi sâmbătă , 19 decembrie.

„Copii ne urează, ne mulţumesc că venim la ei şi îşi doresc ca aceastî „Caravană de Crăciun” să persiste în timp, să fie veşnică. Le place foarte mult atenţia din partea liceenilor, au deja sentimentul că sunt necesari cuiva, unii nu puteau să se despartă de liceeni care însoţesc Caravana, se ţineau de mânuţă până în autobuz, iar la plecare dădeau din mână şi se vedeau lacrimi în ochii copiilor”, a mărturisit Crăciuniţa.

Ea a spus că deja a reuşit să mergem împreună cu mulţi liceeni din capitală în multe localităţi din cinci raioane, cu ajutoare şi diverse programe artistice, prezentate de liceeni. Deocamdată, de cea mai mare popularitate se bucură peste tot povestea Anului Nou.

„Când am fost în localitatea Soloneţ, la colonia pentru băieţi, mulţi dintre ei şi-au dorit să petreacă Anul Nou alături de familie, alături de fraţi, surori, pe care nu i-au mai văzut de mult timp. Le doresc tuturor să fie fericiţi, să aibă parte de succese şi bucurie, să fie pace în toată lumea, numai bunătate şi să nu persiste răul pe pământ”, a urat Crăciuniţa.

Nadejda Chicu, locuitoare a municipiului Chişinău, a depus la Caravană pentru copiii care au nevoie de ajutor şi susţinere haine şi un mesaj simplu şi profund: „noi ne gândim la voi”.

„Dacă eu am cât de puţin şi pot să dau şi altcuiva care nu are, de ce să nu fac un lucru bun, fiecare ar putea să facă acest lucru, noi la oraş trăim mai bine faţă de unele familii de la ţară, mai ales acei copii care nu am mamă, tată, ei trebuie să ştie că noi ne gândim la ei, dacă nu putem să venim să le aducem jucării sau cadouri foarte, foarte bune”, a spus Nadejda.

Deja al treisprezecelea an, timp de zece zile, mai mulţi copii de la liceele din capitală şi voluntarii „Clipei Siderale” urcă într-un autobuz plin cu daruri şi pornesc, zilnic, din Piaţa Marii Adunări Naţionale spre orfelinatele şi satele îndepărtate ale Moldovei.