Eforturi apreciate



Cu ocazia Zilei internaţionale a drepturilor omului Misiunea ONU în Moldova a organizat la 10 decembrie 2009 Gala de premiere în domeniul drepturilor omului 2009. În cadrul acestui eveniment organizaţia CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie, reprezentant oficial al Hope& Homes for Children a obţinut PREMIUL I pentru iniţiative în domeniul drepturilor omului.

Organizaţia CCF Moldova a fost premiată pentru proiectul implementat în dezinstituţionalizarea copiilor din Casa de copii pentru copii orfani Cupcui, raionul Leova. Rezultatele obţinute sunt unele din cele mai importante pentru vieţile copiilor – reintegrarea în familia biologică sau extinsă, sau plasarea copiilor în servicii alternative de tip familial, la fel CCF Moldova şi-a concentrat eforturile şi în prevenirea instituţionalizării. Pe întreaga peioadă de dezinstituţionalizare CCF Moldova s-a aflat alături de copii şi familii, mobilizînd comunitatea pentru implicare şi sprijin local, şi oferind tot ajutorul necesar – consiliere psihologică şi socială, sprijin financiar şi legal.

La cea de a V-a ediţie a Galei, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, jurnalişti şi activişti în domeniu au fost premiaţi pentru cele mai valoroase iniţiative şi acţiuni de apărare şi promovare a drepturilor omului realizate în perioada octombrie 2008 — octombrie 2009.

În 2009, Gala a fost marcată de cea de-a 20-a aniversare a Convenţiei pentru Drepturile Copilului, a 30-a aniversare a Convenţiei pentru Eliminarea Tuturor formelor de Discriminare a Femeii, a 90-a aniversare a Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi cea de-a 15-a aniversare a Conferinţei Internaţionale pentru Populaţie şi Dezvoltare.

La concurs au participat 29 jurnalişti şi 27 organizaţii neguvernamentale din Moldova.

 

http://ccfmoldova.wordpress.com