O expoziţie cu obiecte confecţionate de deţinuţi



De Ziua internaţională a drepturilor omului va fi lansată o expoziţie cu obiecte confecţionate de deţinuţi

La 10 decembrie, Institutul de Reforme Penale (IRP) în colaborare cu Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) invită la o expoziţie de obiecte confecţionate de persoanele aflate în detenţie.

De Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, lucruri realizate de către deţinuţi vor fi aduse în centrul capitalei, în vizorul celor care se află la libertate, dar care au un mod limitat de privi lumea din jur, fiind dominaţi de stereotipuri, etichete şi generalizări.

Altfel spus, activitatea îşi propune să schimbe viziunea membrilor societăţii faţă de persoanele aflate în detenţie sau ex-deţinute. Deseori, acestea fiind persoane talentate, capabile de a crea frumosul pentru a schimba realitatea în care există. Astfel aceştia trebuie acceptaţi ca atare şi încurajaţi să aducă, în continuare, frumosul în vieţile lor şi a membrilor societăţii.

Obiectele vor fi expuse în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” (lângă havuz), cu începere de la ora 11.00 până la ora 16.00. La eveniment vor participa reprezentanţi ai DIP şi IRP.

Notă: În Republica Moldova există 17 penitenciare, în care se deţin în prezent 6555 de persoane.

 

# # #

Pentru mai multe informaţii, contactaţi: Coordonatorul relaţii publice al Institutului de Reforme Penale,

Tatiana Solonari

tel: 92 55 42, GSM: 069377215, e-mail: tatiana.gamanji@gmail.com

sau

Ana Racu, Şef al Direcţiei Relaţii Publice şi Mass-Media, Departamentul Instituţiilor Penitenciare,

tel. 55 90 30, e-mail: racu@penitenciar.gov.md