Expozitia PHOTOVOICE “Peste Bariere” vernisata si la Parlament



23-11-09-024Expoziţia de fotografii PESTE BARIERE realizata de tineri cu dizabilităţi din diferite localităţi ale Republicii Moldova s-a desfasurat in mai multe etape in cadrul Centrului pentru Copii si Tineret ARTICO, in holul ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, iar la 3 decembrie de ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati, expozitia a ajuns tocmai in fata deputatilor – in holulu Palatului Republicii, sediul actualului Parlament al Republicii Moldova.

La expoziţia Photovoice ”Peste bariere” au fost vernisate circa 50 de fotografii, iar evenimentul se înscrie în şirul acţiunilor organizate în cadrul Decadei incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi care se desfăşoară pe teritoriul ţării, în perioada 22 noiembrie – 3 decembrie.

În acelaşi timp,alti factori de decizie pezenti la vernisarea expozitiei din holul Parlamentului,  au urat tinerilor fotografi doar clipe fericite şi pline de curaj pentru a deveni mai tari, precum şi ia îndemnat să creeze tot mai mult, deoarece prin frumos poate fi schimbată lumea.
Prezentă la ceremonia de inaugurare din incinta Ministerului, dna Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a menţionat că fiecare fotografie reprezintă un moment, o clipă din viaţa de zi cu zi a autorilor.

Sunt imagini care expun obstacolele şi dificultăţile întîmpinate de persoanele cu dizabilităţi în viaţa cotidiană şi totodată, reprezintă un argument pentru mobilizarea şi sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor existente şi crearea unei societăţi incluzive.

http://initiativa.wordpress.com