Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova va oferi o călătorie imaginară în jurul lumii



Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova va desfăşura sâmbătă, 5 decembrie, între 10.00 – 16.00, în pavilionul 2 de la Moldexpo, cea de-a 13-a ediţie a iarmarocului de caritate. Despre aceasta membre ale clubului au declarat în cadrul unei conferinţe de presă joi, 3 decembrie, transmite Info-Prim Neo.

Programul iarmarocului de caritate va fi unul excepţional. Va avea loc un show mascat, cu Moş Crăciun, o tombolă cu premii valoroase, iar 18 ţări şi organizaţii internaţionale vor oferi delicatese naţionale, cadouri de Crăciun şi Anul Nou, specifice pentru fiecare ţară, mici lucrări de artizanat. Vor fi în total 40 de participanţi la iarmaroc, 27 sponsori şi parteneri ai acestuia, 25 sponsori au anunţat că vor susţine tombola de caritate şi în total se aşteaptă că iarmarocul va fi vizitat de 4000 persoane.

Preşedintele Clubului, Marcia Grafin Lambsdorff, soţia ambasadorului Germaniei în R. Moldova, a spus că este foarte bucuroasă că iarmarocul de caritate devine un eveniment aşteptat la Chişinău. „Acest iarmaroc, cât şi alte acţiuni de caritate ale Clubului, sunt organizate pe bază de voluntariat, membrele Clubului îşi dedică timpul, iar uneori şi mijloacele băneşti proprii să reuşească”, a specificat ea.

Nazli Ulker, soţia ambasadorului Turciei, a spus că, la ediţia curentă, la tombola carităţii vor putea fi câştigate circa 100 de premii, oferite de restaurante, hoteluri, agenţii de turism. Este vorba de coşuri de dulciuri şi băuturi de calitate, parfumuri, alte produse cosmetice, bijuterii, precum şi două bilete pentru o călătorie avia la Istanbul şi un tur romantic în România într-un hotel de 5 stele pentru zilele de odihnă. Preţul biletului la tombolă – 10 lei.

Charla Chaudry, coordonatorul comitetului de granturi, soţia ambasadorului SUA în R. Moldova, a precizat că beneficiari ai surselor adunate de la Iarmarocul de caritate vor fi Centrul de reabilitare a copiilor bolnavi de tuberculoză din Târnova, unde sunt trataţi în prezent 200 de copii din orfelinate şi familii socialmente vulnerabile şi Şcoala - internat auxiliară din satul Razalai, Sângerei în care sunt întreţinuţi 84 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani, cu dezabilităţi fizice şi psihice sau sindromul Dawn. Clubul a mai acordat ajutor acestei şcoli, donând bani pentru construcţia unei conducte de apă pe teritoriul şcolii. Printr-o altă donaţie, copiii au primit paturi supraetajate noi, dar acum au nevoie de saltele de mărime corespunzătoare şi Clubul Internaţional al Femeilor şi-a propus să colecteze banii necesari în cadrul iarmarocului.

Pe durata timpului rezervat iarmarocului de caritate, participanţii vor asculta muzică bună cu interpreţi cunoscuţi şi se vor relaxa de minune.

Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova a fost creat în 1997 şi este o organizaţie din care fac parte soţiile ambasadorilor străini acreditaţi în Moldova, alte colaboratoare ale ambasadelor, organizaţiilor şi firmelor străine care activează în R. Moldova, precum şi femei din Moldova, interesate de caritate şi prietenie.

Pe parcursul celor 12 ediţii ale Iarmarocului de caritate, desfăşurate anterior, au fost adunaţi 130 mii dolari, care au fost donaţi şcolilor, spitalelor unde sunt întreţinute persoane din categoriile vulnerabile de populaţie, în special copii.

 

www.info-prim.md