Tinerii din raionul Orhei consultați în procesul de elaborare și aprobare a bugetului raional, componenta tineret



                                                                              Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei

       Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei (CRTO) este o structură de tineret care are ca scop promovarea activismului civic, participarea la procesul decizional,voluntariatul în rândul tinerilor.

       În data de 11 august 2020 , Consiliul Raional al Tinerilor a desfășurat „Forumul Raional al Tinerilor din raionul Orhei” , în cadru căruia s-au identificat soluțiile de depășire a necesităților și provocărilor cu care se confruntă tinerii din raionul Orhei. Provocările și necesitățile întâlnite în rândul tinerilor au fost identificate în urma unui sondaj desfășurat în martie. În cadru forumului s-au desășurat 4 ateliere pentru domeniile: Educație și formare.Voluntariat.Timp liber; Educație pentru sănătate.Comportament deviant; Tinerii și angajarea în câmpul muncii; Participarea tinerilor în procesul decizional la nivel local, unde s-au urmărit următoarele obiective: creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor asupra necesității de implicare a acestora în procesul decizional; formularea soluțiilor de depășire a problemelor identificate în urma sondajului; implicarea tinerii generații în luarea deciziilor.

       În urma discuțiilor din cadrul atelierelor și prezentării rezultatelor, în data de 13 august , împreună cu tinerii și prestatorii de servicii pentru tineri din raionul Orhei am organizat Post Forum, unde am formulat, desfășurat și estimat costurile necesare pentru realizarea soluțiilor identificate.

       Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei este susținut de Centrul de Tineret Orhei și este beneficiarul programului „Consolidarea capacităților de organizare și funcționare ale Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor”, susținut financiar de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Rețelei Naționale a Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor din Republica Moldova, dar și suportul Autorităților Publice Locale de nivelul II.

     Pentru mai multe informații despre CRTOrhei, vă îndemnăm să ne vizitați pe pagina de facebook ”Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei” și pe pagina de instagram ”orhei.crto”.

Articol adaugat de: Alina Sincariuc